Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Chișinăul, împotmolit în nămeți: vezi ce străzi trebuie evitate

© Sputnik / Yana ZaharovaЗима
Зима - Sputnik Moldova
Abonare
Primăria municipiului Chișinău a publicat lista străzilor care au devenit impracticabile din cauza zăpezii, recomandând ocolirea acestora.

CHIȘINĂU, 11 ian — Sputnik. Autoritatea publică locală îi îndeamnă pe conducătorii auto să evite străzile Ganea, Timiș, Poștei, Vadul lui Vodă, Paris, Căușeni și Uzinelor.

Totodată, administrația capitalei îi îndeamnă pe conducătorii auto să conducă mijloacele de transport cu maximă prudență pe străzile urbei, pentru a nu obstrucționa activitatea autospecialelor antrenate în lucrările de deszăpezire.

Pinguin - Sputnik Moldova
Societate
Cum să nu aluneci pe gheață: soluţia pe care au găsit-o medicii germani

Dis de dimineață, în capitală au fost antrenate în lupta cu zăpada așternută pe drumuri 24 de unități de tehnică specială. Angajații întreprinderii municipale Exdrupo împrăștie material antiderapant pe principalele străzi din Chișinău, în special cele pe care circulă transportul public, precum și în suburbii.

De asemenea, autoritățile au mobilizat 500 de măturători care curăță stațiile, trecerile de pietoni și intrările în curțile blocurilor.

Conducătorii auto au fost îndemnați să nu parcheze mijloacele de transport pe marginea carosabilului și nici la intrarea în curțile blocurilor locative, pentru că astfel ar putea împiedica activitățile de deszăpezire.

Potrivit administrației municipale, în capitală transportul public circulă în regim obișnuit. Dimineața, în Chișinău au ieșit pe linie 300 de troleibuze și 98 de autobuze.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0