Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cum să nu aluneci pe gheață: soluţia pe care au găsit-o medicii germani

© Sputnik / Владимир Астапкович / Accesați arhiva multimediaPinguin
Pinguin - Sputnik Moldova
Abonare
În legătură cu faptul că temperaturile au scăzut brusc în ultima perioada iar ninsorile vor reveni, un grup de medici germani a publicat un ghid cu sfaturi utile pentru cei care nu vor sta în casă nici în zilele în care va fi prea mult polei.

CHIȘINĂU, 11 ian — Sputnik. Medicii germani recomandă să vă schimbați modul obişnuit de a merge şi să adoptați „stilul pinguinului”, pentru a nu aluneca pe gheaţă, relatează Daily Mail.

Sfatul a fost publicat pe site-ul Societății Germane de Ortopedie. Acolo se precizează cum anume ar trebui să pășească oamenii pentru a nu aluneca pe asfaltul acoperit cu greață.

Profesorul Reinhard Hoffmann, secretar general al Societății Germane de Ortopedie şi Chirurgie, a declarat că ”mersul pinguinului” este un mod simplu de a merge pe jos.

„Mersul pinguinului este un mod simplu de a păși cu siguranţă pe un teren îngheţat şi dă o direcţie clară în caz de cădere", a spus profesorul Reinhard Hoffmann pentru ziarul german Berliner Morgenpost.

Potrivit autorilor studiului, oamenii ar trebui să se aplece uşor înainte, astfel încât centrul de greutate să cadă pe piciorul din faţă. Oamenii merg de multe ori greşit, deplasând greutatea pe ambele picioare. Chirurgii spun că acest mod de a mege sporește riscul pierderii echilibrului.

© Sputnik / Nicolai KibichGhețuș
Ghețuș - Sputnik Moldova
Ghețuș

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0