Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ilegalitate comisă în grup într-o pădure din Leova

© Facebook / Ministerul MediuluiVânătoare ilegală într-o pădure din raionul Leova
Vânătoare ilegală într-o pădure din raionul Leova - Sputnik Moldova
Abonare
La comiterea acestei fapte ilegale au participat șase vânători, care au fost reținuți de polițiști cu ajutorul inspectorilor de mediu.

CHIȘINĂU, 10 ian — Sputnik. Ministrul Mediului Valeriu Munteanu a anunțat că șase persoane care sunt membri ai Societății Vânătorilor și Pescarilor au fost reținuți pentru că au participat chiar în zilele de sărbătoare la o vânătoare ilegală de mistreți într-o pădure din raionul Leova.

Creșterea mistreților sălbatici - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Află câți mistreți vor împușca vânătorii în acest sezon

„La sfârșitul săptămânii trecute în ocolul silvic Leova au fost depistați la vânătoare ilegală 6 vânători-braconieri, membri ai Societății Vânătorilor și Pescarilor", a anunțat ministrul Munteanu pe pagina sa de Facebook.

Demnitarul a mai menționat că „vânătorii au împușcat un mistreț și continuau vânătoarea cu câini dresați".

„Angajații Inspectoratului de Poliție și ai Inspectoratul Ecologic de Stat au reţinut doi braconieri, ceilalţi fugind de la faţa locului, însă au fost ulterior identificaţi şi urmează a fi traşi la răspundere", a mai notat ministrul.

El subliniază că „în privinţa vinovaţilor au fost întocmite procese-verbale contravenţionale şi le-au fost aplicate amenzi în mărimea maximă prevăzută de legislaţie, precum şi au fost impuşi să restituie prejudiciul adus mediului, iar armele folosite au fost confiscate".

© Facebook / Ministerul MediuluiParticipant la o vânătoare ilegală în păduirile din raionul Leova, reținut la fața locului
Participant la o vânătoare ilegală în păduirile din raionul Leova, reținut la fața locului - Sputnik Moldova
Participant la o vânătoare ilegală în păduirile din raionul Leova, reținut la fața locului

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0