Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Află câți mistreți vor împușca vânătorii în acest sezon

© Sputnik / Accesați arhiva multimediaCreșterea mistreților sălbatici
Creșterea mistreților sălbatici - Sputnik Moldova
Abonare
S-a deschis sezonul la vânătoarea de mistreți. Iată ce restricții trebuie să respecte vânătorii în acest an.

CHIȘINĂU, 24 sept – Sputnik. Începând cu ziua de astăzi, a fost deschis un nou sezon de vânătoare la mistreți. Acesta va dura până la data de 4 decembrie, anunță Agenția ”Moldsilva”.

Vânătoarea din acest an se va putea desfășura doar în locurile de vânătoare gestionate de către Agenția "Moldsilva" și doar în zilele de sâmbătă, duminică și în zilele de sărbători. Limita de recoltare stabilită în acest an este de 201 capete.

Подсадная дичь - залог успешной охоты - Sputnik Moldova
Societate
Vânătorii din Moldova: interzicerea vânatului animalelor sălbatice este alogică

Se interzice vânătoarea cu folosirea armelor ghintuite, folosirea gloanțelor rotunde, precum și a alicelor cu diametrul mai mare de 5,00 milimetri.

Totodată, se interzice vânătoarea cu câini neînregistrați în carnetele de vânător, precum și în alte cazuri prevăzute de legislație.

Vânătoarea se poate practica cu o oră înainte de răsăritul soarelui şi nu mai târziu de o oră după apusul soarelui, iar personalul responsabil de conducerea, organizarea şi desfăşurarea vânătorii să fie prezent la locul destinat nu mai târziu de ora 7 dimineața.

În ziua de vânătoare se interzice efectuarea lucrărilor silvice în fondurile de vânătoare în care se preconizează acțiunea de vânătoarea, precum și accesul populației și al oricărui tip de transport, cu excepția celui care deservește grupele de vânători.

Fluxul de știri
0