Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ultimatumul sindicatelor: premierul Filip invitat la discuții

© Sputnik / Evgheni PanasencoПрофсоюзы
Профсоюзы - Sputnik Moldova
Abonare
Sindicaliștii din toate ramurile susțin revendicările angajaților din învățământ care cer Parlamentului și Guvernului majorarea salariului de funcție a cadrelor didactice cu 50 la sută.

CHIȘINĂU, 10 ian – Sputnik. Membrii Comitetului Confederal al Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova (CNSM) se declară solidari cu acțiunile de protest ale Federației Sindicale a Educației și Științei din Republica Moldova (FSEȘ), care urmează să fie declanșate în perioada 17-20 ianuarie. O declarație în acest sens a fost aprobată marți, 10 decembrie, în cadrul unei ședințe extraordinare.

школа - Sputnik Moldova
Societate
Sindicatele din învățământ amenință cu proteste

Hotărârea privind desfășurarea acțiunilor de protest a fost aprobată de către Biroul Executiv al FSEȘ la 27 decembrie, însă decizia finală va fi luată, joi, 12 ianuarie, în cadrul ședinței Consiliului General al Federației, la care a fost invitat și premierul Pavel Filip.

Principalele revendicări ale sindicaliștilor din educație țin de majorarea salariului de funcție al personalului didactic și științifico-didactic cu 50%, începând cu 1 ianuarie 2017, majorarea indemnizației unice acordate tinerilor specialiști din ramură la plasarea în câmpul muncii, recalcularea anuală a cuantumului pensiilor pentru pensionarii încadrați în câmpul muncii și majorarea cuantumului burselor de studii cu 20%, începând cu 1 ianuarie.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0