Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Sindicatele din învățământ amenință cu proteste

© Sputnik / Yevgeny Fatkin, Vadim Titovшкола
школа - Sputnik Moldova
Abonare
Noul an începe cu proteste în fața Parlamentului și Guvernului. Pedagogii anunță patru zile de proteste la mijlocul lunii ianuarie.

CHIȘINĂU, 3 ian — Sputnik.Pedagogii din Republica Moldova anunță proteste, care se vor desfășura pe la mijlocul lunii ianuarie. Ei se vor aduna în fața Guvernului și a Parlamentului pentru a cere majorarea salariilor. Protestatarii le vor cere guvernanților să înlăture "discrepanța dintre nivelul salariului mediu din economia națională și al salariului mediu al personalului didactic".

Potrivit hotărârii Consiliului General al Federației Sindicale a Educației și Științei, protestele se vor desfășura în perioada 17-20 ianuarie. Sindicaliștii spun că acțiunile de protest sunt determinate de "declinul continuu al situației materiale a angajaților din sfera educației și cercetării, din cauza diminuării capacității de cumpărare a salariilor acestora; subzistența personalului didactic-auxiliar și a celui didactic, salariul cărora a rămas neschimbat încă din anul 2014".

Deocamdată autoritățile nu au venit cu o reacție la acțiunea de protest anunțată de sindicaliștii din învățământ. 

Decizia de inițiere a protestelor
Decizia de inițiere a protestelor - Sputnik Moldova
Decizia de inițiere a protestelor

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

 

 

Fluxul de știri
0