Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Valeriu Munteanu ar putea ocupa funcția de ministru al Apărării

© Sputnik / Евгений ПанасенкоValeriu Munteanu Валерию Мунтяну
Valeriu Munteanu Валерию Мунтяну - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit informațiilor unor surse Sputnik Moldova, liberalul Valeriu Munteanu, actualul ministru al Mediului, ar fi dispus să-i ia locul fostului său coleg Anatol Șalaru la conducerea Ministerului Apărării.

CHIȘĂU, 19 dec — Sputnik. Ministrul Mediului al RM, vicepreședintele PL și unionistul înflăcărat Valeriu Munteanu, și-a pus în gând să-și schimbe radical genul de activitate și să se facă ministru al Apărării, a declarat pentru Sputnik o sursă ale cărei informații s-au adeverit de fiecare dată.

Potrivit interlocutorului, „înțelegând că postul de ministru al Apărării este o pârghie puternică de PR, Munteanu îl imploră pe liderul liberalilor Mihai Ghimpu să-l numească în această funcție".

„După remanierile care se prevăd în Guvern (desființarea unui șir de ministere) și demisia probabilă din funcția de ministru al Mediului, Munteanu râvnește conducerea departamentului de Apărare a țării", a menționat sursa.

Nicolae Timofti - Sputnik Moldova
Politică
Timofti îl va demite pe Șalaru și apoi va pleca la pensie. Detalii

Ceva mai devreme, în conducerea Partidului Liberal din Moldova s-a iscat un conflict de proporții. Sâmbătă, ministrul Apărării, Anatol Șalaru, prietenul de altădată al lui Ghimpu, a fost demis din funcția de vicepreședinte al acestei formațiuni politice.

Anterior, biroul permanent al PL a decis să-i retragă susținerea politică ministrului Apărării, Anatol Șalaru, acesta fiind învinuit de tentativa de a mitui deputații și a distruge fracțiunea liberalilor din Parlament.

Se vehiculează informația că Ghimpu deja a semnat demersul către prim-ministrul RM prin care solicită demisia lui Șalaru din postul de ministru al Apărării.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0