Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dodon: voi cere revocarea ambasadorului moldovean la București

© Sputnik / Miroslav RotariБрифинг Президента Молдовы Игоря Додона
Брифинг Президента Молдовы Игоря Додона - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Republicii Moldova Igor Dodon s-a arătat surprins de o declarație făcută recent de ambasadorul moldovean la București, Mihai Gribincea.

CHIȘINĂU, 10 ian — Sputnik. După ce ambasadorul țării noastre în România, Mihai Gribincea, a declarat că autoritatea moldovenească de jurisdicție constituțională ar putea să declare neconstituțional decretul prin care lui Băsescu i-a fost retrasă cetățenia Republicii Moldova, șeful statului Igor Dodon s-a arătat surprins de faptul că unii diplomați moldoveni „au devenit avocați ai unor politicieni din țara de reședință".

Traian Băsescu - Sputnik Moldova
Politică
Decretul lui Dodon privind retragerea cetățeniei lui Băsescu, atacat la CCM

„Sunt surprins că descopăr că unii ambasadori au devenit avocați ai unor politicieni din țara de reședință și au cam uitat cărui stat servesc", a scris acum câteva minute Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Potrivit șefului statului, „e și mai grav când aceștia fac comentarii politice în raport cu autoritățile statului care i-a trimis în misiune".

În opinia președintelui, „aceasta vorbește fie despre calificarea proastă profesională a respectivului ambasador, fie despre angajamentele lui politice în detrimentul propriului stat și a conducerii acestuia".

 

Ce șanse are Băsescu să-și păstreze cetățenia Republicii Moldova>>>

 

„Anume în așa mod pot fi etichetate declarațiile ambasadorului moldovean la București, care și-a permis comentarii impertinente și incompatibile cu statutul său de Ambasador", a mai menționat Dodon, care a anunțat că îi va cere Guvernului „revocarea acestui ambasador și înlocuirea lui cu o persoană care înțelege mai bine atât competențele diplomatice, cât și interesele statului Republica Moldova".

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0