Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Există o investiție sigură în Moldova. Sfatul expertului

© Sputnik / Miroslav RotariViorel Gârbu
Viorel Gârbu - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Sfaturi prețioase de la un reputat expert în domeniu privind cum să vă păstrați economiile, în ce să investiți, ca perturbațiile de pe piața valutară să nu vă afecteze.

CHIŞINĂU, 9 ian — Sputnik. Chiar dacă Republica Moldova este cea mai săracă țară din Europa, oricum, unii dintre conaționalii noștri au o problemă: cum și unde să-și depoziteze surplusul de venituri ca acestea să nu fie afectate de eventuala depreciere sau chiar devalizare a unei monede, fie că este vorba de euro, dolar sau leu.

Viorel Gârbu - Sputnik Moldova
Viorel Gârbu: de dragul leului, autoritățile au sacrificat economia

Moldovenii, bineînțeles, cei care o duc bine și nu se confruntă cu problema că nu au ce pune pe masă, cumpără euro sau dolari pe care îi depozitează în bănci. Sau investesc în imobile: apartamente, case, vile, terenuri.

Expertul în economie Viorel Gârbu spune că este greșit ca oamenii să economisească cu orice preț, suportând tot felul de lipsuri și doar de dragul de a agonisi.

"Decât să strângi bănuț cu bănuț pentru a-i pune la ciorap, mai bine să folosești acești bani pentru instruire, pentru ridicarea nivelului profesional. Asta îți va permite să obții un loc de muncă mai bine plătit. Dar asigurarea unul loc de muncă stabil și bine plătit este cea mai reușită investiție", spune Gârbu.

Pentru cei care vor să pună niște bani de-o parte, economistul le recomandă să depoziteze banii în mai multe valute. Și anume în dolari, euro și lei.

În același timp, Viorel Gârbu spune că este inutil să încerci să joci pe diferența de curs dintre euro și dolar, mai ales dacă nu ai pregătirea și instrumentele necesare pentru aceasta. Mai ales că, potrivit mai multor experți, în 2017, s-ar putea ca valoarea monedei euro și cea a dolarului să se egaleze.

Fluxul de știri
0