Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Germanii spun că desfacerea UE nu mai este de neconceput

© Sputnik / Hannibal HanschkeSigmar Gabriel
Sigmar Gabriel - Sputnik Moldova
Abonare
Adjunctul cancelarului german Sigmar Gabriel spune că politicile de austeritate au ameninţat relaţiile Uniunii Europene. Oficialul german nu crede în politicile de redistribuire a banilor în interiorul UE.

CHIȘINĂU, 9 ian — Sputnik. Insistența Germaniei privind austeritatea în zona euro a lăsat Europa mai divizată ca niciodată încât o destrămare a Uniunii Europene nu mai este de neconceput, a declarat vice-cancelarul Germaniei, Sigmar Gabriel, pentru revista Der Spiegel, informează publicaţia Newsweek.

Victor Orban - Sputnik Moldova
Viktor Orban numit principalul vinovat pentru destrămarea UE

Sigmar Gabriel, al cărui Partid Social-Democrat (SPD) se află la putere în coaliţie cu conservatorii cancelarului Angela Merkel, a declarat că eforturile susținute de către Franța și Italia pentru a reduce deficitele fiscale comportă riscuri politice.

"L-am întrebat odată pe cancelar ce ar fi mai costisitor pentru Germania: Franței să i se permită să aibă cu o jumătate de punct procentual mai mult deficit sau Marine Le Pen să devină președinte? Până în prezent ea încă îmi datorează un răspuns", a spus Sigmar Gabriel.

Potrivit oficialului german, politicile de austeritate au distrus relaţiile din interiorul Uniunii Europene. Întrebat dacă el crede că într-adevăr un transfer de bani dinspre contribuabilii germani către ţările cu probleme din UE ar rezolva criza financiară, acesta a răspuns că până atunci UE s-ar putea să nu mai fie.

"Știu că această discuție este extrem de nepopulară. Dar cunosc starea în care se află Uniunea Europeană. Nu mai este deloc de neconceput ca ea să se rupă", a menţionat vicencelarul german.

Acesta a încheiat interviul din Der Spiegel spunând că germanii ar fi înjuraţi de copiii lor dacă UE se destramă, deoarece Germania este cel mai mare beneficiar al comuniăţii europene, atât economic, cât şi politic.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0