Viktor Orban numit principalul vinovat pentru destrămarea UE

© Sputnik / Сергей Гунеев / Accesați arhiva multimediaVictor Orban
Victor Orban - Sputnik Moldova
Abonare
Viktor Orban a învinuit Comisia Europeană de criza existențială cu care se confruntă în prezent UE și cere revenirea la modelul "Europei națiunilor".

CHIȘINĂU, 11 iulie — Sputnik. Premierul ungar Viktor Orban a calificat Brexit drept o dovadă a incompetenței Comisiei Europene și a îndemnat la reducerea atribuțiilor acestei instituții. 

"Bruxelles-ul nu trebuie să deschidă frontierele în fața refugiaților și este obligat să prevină deficitul bugetar al unor state-membre ale UE", scrie Orban într-un editorial publicat în ziarul Frankfurter Allgemeine Zeitung din 11 iulie.

"A venit sfârșitul idealizării Uniunii Europene", constată Orban, făcând referire la rezultatele referendumului din Marea Britanie.

Встреча глав МИД России и Германии С.Лаврова с В.Штайнмайером - Sputnik Moldova
Steinmeier: Brexit a resuscitat stereotipurile etnice și egoismul național

Potrivit lui, două dintre cele mai importante realizări ale UE — valuta și piața comună, se află într-un pericol din cauza inacțiunilor Bruxelles-ului.

Premierul ungar consideră că decizia țării sale de a închide frontierele în calea refugiaților reprezintă o salvare pentru Europa. În același timp, politicianul a cerut să se renunțe la "sistemului echilibrului de forțe", în schimbul adoptării modelului "Europei națiunilor", unde deciziile guvernelor naționale ar fi mai presus decât deciziile structurilor supranaționale.

Viktor Orban este cel mai vehement oponent al primirii imigranților în UE. În octombrie anul trecut, acesta a dispus închiderea frontierelor sudice ale țării, declarând că "islamul nu a fost niciodată parte a civilizației europene".

La 2 octombrie, în Ungaria urmează să aibă loc un referendum cu privire la acceptarea cotelor de refugiați.

Fluxul de știri
0