Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cum va fi vremea în zilele de Crăciun

© Sputnik / Miroslav RotariЗима
Зима - Sputnik Moldova
Abonare
Iarnă adevărată de sărbătorile pe stil vechi: ninsorile şi gerul puternic vor fi la ordinea zilei în următoarea perioadă.

CHIŞINĂU, 7 dec — Sputnik. Pe teritoriul ţării este în vigoare Codul galben de schimbare bruscă a vremii. Acesta a fost instituit pentru perioada 6 — 9 ianuarie. În sudul ţării este valabil Codul portocaliu de ninsori abundente. Potrivit meteorologilor, temperatura medie zilnică a aerului se va situa sub valorile normei cu 6-11°C.

Senzaţia de frig va fi amplificată şi de vântul puternic. Acesta va sufla din nord-vest, având intensificări de până la 17-22 m/s, izolat viscolind și troienind zăpada.

Правительство Республики Молдова - Sputnik Moldova
Societate
Gluma se îngroașă: premierul solicită mobilizare maximă

De Crăciunul pe vechi, în zilele de 6 şi 7 ianuarie, va ninge în toată ţara. Ninsorile vor continua însă şi la începutul săptămânii viitoare.

Vom avea parte şi de ger puternic. În nordul ţării vor fi ziua temperaturi de până la —15 grade. În sud şi la centru temperaturile se vor încadra între —11..-14 grade Celsius.

Temperaturile nocturne vor coborî şi mai mult. Astfel, în raioanele de nord ale ţării se vor înregistra —18..-21 de grade în noaptea de sâmbătă şi —14..-17 în cea de duminică.

În sud, termometrele vor indica —13..-17, iar în raioanele de sud vor fi —12..-16 grade Celsius. Temperaturile extrem de scăzute se vor menţine şi pe parcursul săptămânii viitoare, mai ales pe timpul nopţii.

Serviciul Hidrometeorologic de Stat mai avertizează că în râurile şi lacurile de acumulare din ţară se prognozează intensificarea formării gheţii. Aceasta este însă fragilă iar ieşirea pe gheaţă vă poate pune viaţa în pericol.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0