Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Gluma se îngroașă: premierul solicită mobilizare maximă

© Sputnik / Evgheni PanasencoПравительство Республики Молдова
Правительство Республики Молдова - Sputnik Moldova
Abonare
Condițiile meteorologice extrem de complicate l-au determinat pe prim-ministrul Pavel Filip să convoace vineri şefii instituţiilor responsabile de gestionarea situaţiilor excepţionale, pentru a discuta despre măsurile care se impun în acest context.

CHIȘINĂU, 6 ian — Sputnik. Potrivit datelor prezentate în cadrul ședinței, toate drumurile naționale și locale sunt practicabile. Au fost dispuse 476 de unități de tehnică pregătită să intervină prompt în caz de necesitate.

Premierul a dispus urgentarea măsurilor de deblocare a transportului a cărui deplasare a fost sistată, solicitând actualizarea permanentă a informației privind situația pe drumuri, dar și la punctele de trecere a hotarelor țării.

"În această perioadă, majoritatea cetățenilor se deplasează în afara orașului și mai mult ca altădată trebuie să avem grijă ce se întâmplă pe drumuri și în caz de necesitate să venim cu suport", a menționat șeful Cabinetului de miniștri.

Ремонт линий электропередачи - Sputnik Moldova
Societate
Sudul Moldovei intră în beznă

Totodată, premierul a fost informat despre măsurile întreprinse pentru reducerea riscurilor provocate de temperaturile scăzute și pregătirea subdiviziunilor teritoriale ale Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale.

Pavel Filip a cerut Ministerului Sănătăţii să asigure acordarea ajutorului medical și accesul populaţiei în toate spitalele ţării, iar Ministerului Educației i-a solicitat pregătirea instituțiilor de învățământ pentru revenirea copiilor din vacanță.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0