Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Salvatorii au muncit din greu în noaptea de Crăciun

© Sputnik / Radu TatarencuAmbuteiaj între Peresecina si or. Orhei
Ambuteiaj între Peresecina si or. Orhei - Sputnik Moldova
Abonare
În cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, salvatorii au deblocat din nămeţi peste 80 de mijloace de transport.

CHIŞINĂU, 7 ian — Sputnik. Angajaţii Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale au avut parte de o noapte neliniştită. Aceştia au lucrat în regim alert, reușind să deblocheze mai multe mașini împotmolite în zăpadă.

Potrivit datelor operative ale Serviciului, în noaptea de sâmbătă spre duminică peste 80 mijloace de transport au fost deblocate din zăpada care a cuprins sudul și centrul țării.

Правительство Республики Молдова - Sputnik Moldova
Societate
Gluma se îngroașă: premierul solicită mobilizare maximă

Cele mai multe intervenții ale pompierilor au avut loc pe parcursul nopții în UTA Găgăuzia, Cahul Căușeni, Cantemir dar și la Ștefan Vodă.

Doar în UTA Găgăuzia, salvatorii au deblocat 60 de mașini cu oameni care au rămas împotmolite în urma viscolului, iar pe drumurile ce duc spre Cahul pompierii au reușit să scoată din nămeţi 12 autoturisme.

„În total din autoturismele înzăpezite au fost scoși 200 de oameni, inclusiv 17 copii", comunică DSE.

Printre mijloacele de transport tractate de salvatorii au fost și două ambulanțe cu pacienți. Primul echipaj cu medici a fost deblocat în apropiere de raionul Anenii Noi iar un alt echipaj împotmolit a fost ajutat în Ceadîr-Lunga.

În total, pentru intervenții și monitorizarea situației din țară au fost antrenați 225 de angajați ai Serviciului Situații Excepționale cu 77 unități de tehnică

Sudul Moldovei intră în beznă>>>

Oamenii sunt rugați să apeleze Serviciul 901 în cazul în care se pomenesc în situații de risc. Salvatorii îndemnă conducătorii auto să nu pornească la drum pentru a evita situațiile excepționale.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0