Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Circulaţie blocată pe mai multe drumuri din Moldova

© Sputnik / Ilie CatrinoiuViscol în România
Viscol în România - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Transporturilor a comunicat, sâmbătă seara, că circulaţia rutieră este blocată pe mai multe sectoare de drum, în special din sudul ţării.

CHIŞINĂU, 7 ian — Sputnik. Instituţia de resort a precizat că mai multe sectoare de drum din Moldova sunt blocate din cauza nămeţilor. Circulaţia rutieră pe drumurile din zona de centru şi sud a ţării este asigurată în condiţii de iarnă ce impun dotarea unităţilor de transport în conformitate cu prevederile Regulamentului circulaţiei rutiere în vigoare.

Starea drumurilor din Moldova, 6 ianuarie 2017 - Sputnik Moldova
Accidente
Bilanţul ultimelor 24 de ore: peste 125 de accidente rutiere

Sectoarele respective sunt patrulate în comun cu reprezentanţii Inspectoratului Naţional de Patrulare a MAI. În funcţie de necesitate, se instituie restricţii temporare pentru circulaţia transportului de mare tonaj.

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor a publicat lista sectoarelor de drum impracticabile la această oră:

— M3 Chişinău — Cimişlia —Vulcăneşti — Giurgiuleşti, km 154- 161 (sectorul Ciumai — Burlăceni) — sectorul de drum este închis; km 197 — 211 (sectorul Vulcăneşti — Slobozia Mare) — sectorul de drum este închis;

— R30 Anenii-Noi-Căuşeni-Ştefan-Vodă frontiera cu Ucraina, km 85- 95 (r-ul Ştefan Vodă în preajma s. Olăneşti — Tudora) — circulaţie este dificilă;

Cod portocaliu de ninsori: mai multe mașini au fost blocate în sudul Moldovei>>>

Din cauza vântului puternic pe unele sectoare de drumuri locale se formează suluri de zăpadă, care provoacă temporar întreruperi de circulaţie şi anume:

Viscol puternic și temperaturi scăzute în România - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Momentul în care o mașină iese în decor

— r-ul Căuşeni, drumul local L 533 R31 Ucrainca- Zviozdocica — Tocuz-Sălcuţa; L 549 Căinari — Baurci — Codreni; L 548 Cârnăţenii Noi-Coşcalia-Plop; L 526 Bender-Chircăeşti- Ursoaia Nouă- Fârlădenii Noi-R29;

— r-ul Ştefan Vodă: satele Simeonovca, Brezoia, Talmaza, Ştefăneşti, Olănesti, Slobozia, Copciac, Volintiri, Marianca de Sus, Alava şi Ciobruciu; — r-ul Cahul: satele Iujnoie, Doina, Rumeanţev şi Iasnaia Poleana; r-ul Cantemir: satele s. Flocoasa, Constantinovca, Bobocica, Enichioi, Haragîş şi Şamalia pe care circulaţia rămâne dificilă.

Potrivit Ministerului, în procesul tehnologic sunt antrenate 225 mecanisme specializate 373 muncitori rutieri şi utilizate peste două mii de tone material antiderapant. Suplimentar, în zonele menţionate sunt antrenate 15 mecanisme speciale care lucrează la deszăpezirea drumurilor. Lucrările se efectuează în regim non-stop.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0