Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Bilanţul ultimelor 24 de ore: peste 125 de accidente rutiere

© Facebook / Inspectoratul Național de Patrulare al IGPStarea drumurilor din Moldova, 6 ianuarie 2017
Starea drumurilor din Moldova, 6 ianuarie 2017 - Sputnik Moldova
Abonare
Ninsoarea şi viscolul au creat dificultăţi grave în trafic: s-au produs peste 125 de accidente şi mai mult de 200 de automobile au rămas blocate în nămeţi.

CHIŞINĂU, 7 ian — Sputnik. Angajaţii Inspectoratului Naţional de Patrulare, ca şi cei ai altor servicii de profil, au activat intensiv în ultima perioadă. Aceştia au acţionat pentru eficientizarea traficului rutier şi acordarea ajutorului conducătorilor auto care s-au aflat în dificultate.

Pe parcursul ultimelor 24 de ore, ofiţerii de patrulare au intervenit în 277 de cazuri pentru a acorda ajutor participanţilor la trafic. Astfel, au fost deblocate din zăpadă mijloace de transport în care se aflau persoane şi copii, au fost soluţionate alte probleme tehnice cauzate de condiţiile meteo nefavorabile.

Ambuteiaj între Peresecina si or. Orhei - Sputnik Moldova
Accidente
Salvatorii au muncit din greu în noaptea de Crăciun

De asemenea, echipajele de patrulare în comun cu Administrația de Stat a Drumurilor pe parcursul nopţii au curăţat şi presărat material antiderapant pe sectoarele de drum problematice. În total, în deszăpezirea drumurilor au fost implicate 225 de utilaje speciale.

În total, în activităţile de eficientizarea traficului rutier şi intervenţii în situaţii de risc au fost antrenate pe teritoriul ţării 89 de echipaje mobile de patrulare şi 186 de angajaţi ai Inspectoratului Naţional de Patrulare. Totodată, Inspectoratele de poliție teritoriale au repartizat 84 de echipe mobile şi 168 de angajaţi, în total activând 714 de angajați ai Secțiilor securitate publică ale Inspectoratelor de poliţie teritoriale.

Cod portocaliu de ninsori: mai multe mașini au fost blocate în sudul Moldovei>>>

Pe parcursul a 24 de ore, pe teritoriul Republicii Moldova s-au înregistrat în total 115 accidente rutiere fără persoane traumatizate şi 11 accidente în care au avut de suferit 19 persoane dintre care 2 copii minori.

Inspectoratul Naţional de Patrulare menţionează că, în cazul în care vă aflați într-o dificultate, sesizați cel mai apropiat echipaj de patrulare sau apelați la numărul de urgență 902.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0