Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Acțiune de amploare a Procuraturii, SIS și Serviciului Vamal

© Sputnik / Miroslav RotariSIS СИБ
SIS СИБ - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Peste două milioane de țigarete de contrabandă au fost confiscate în cadrul unei operațiuni comune a Procuraturii, Serviciului Vamal și SIS.

CHIȘINĂU, 6 ian – Sputnik. Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale de comun cu Serviciul de Informaţii şi Securitate şi Serviciul Vamal, au destructurat o grupare internațională, specializată în contrabandă cu țigarete în proporţii deosebit de mari.

Табачная фабрика - Sputnik Moldova
Lovitură grea pentru contrabanda cu țigări din Republica Moldova

”Oamenii legii au depistat pe teritoriul unui depozit de materiale de construcții din Capitală peste 2 milioane de ţigarete marca ”Ashima”, fără timbre de acciz, valoarea cărora, potrivit estimărilor, este de peste un milion de lei, iar în spațiul comunitar ar fi generat un profit de peste 100 de mii de euro”, anunță Procuratura Generală.

Oamenii legii au desfășurat percheziții la mai multe adrese din țară, în urma cărora a fost reținut un presupus membru al grupării, un locuitor al municipiului Chișinău, în vârstă de 44 de ani. Acesta a fost reţinut preventiv pentru 72 de ore, iar procurorii urmează să solicite arestarea acestuia pentru o lună.

Pe acest caz a fost deschis un dosar penal în cadrul căruia sunt întreprinse acțiuni de investigație în vederea identificării tuturor persoanelor implicate în contrabanda cu țigări.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0