Cum a infiltrat şi distrus George Soros Partidul Democrat din SUA

© Flickr / Heinrich-Böll-StiftungGeorge Soros
George Soros - Sputnik Moldova
Abonare
Formaţiunea democraților din SUA a ajuns o organizație radicală de stânga, neviabilă ca partid politic în Statele Unite. Partidul lui Jefferson a devenit „partidul Soros". Un editorialist american arată cum a fost Partidul Democrat din SUA infiltrat şi distrus de George Soros.

CHIȘINĂU, 6 ian — Sputnik. În 2004, democrații din SUA au decis să facă o afacere proastă si să se vândă miliardarului Soros, care a investit cel putin 15 milioane de dolari pentru a-l înlătura pe preşedintele George Bush, potrivit zerohedge.com.

Sergiu Praporșcic - Sputnik Moldova
George Soros: UE se prăbuşeşte la fel ca URSS

Soros a fost sponsorul principal al unor organizații marginale ale stângii, cum este MoveOn, care, dintr-un site de petiţii, s-a transformat într-un grup de acţiune politică. Nu a izbutit să-l înlăture pe Bush, dar a reuşit să cumpere Partidul Democrat pentru a-l transforma într-un unealtă a activiștilor radicali de stânga finanţaţi de magnat.
Totuşi, Soros nu se poate lăuda cu un palmares strălucit în ceea ce priveşte cumpărarea alegerilor prezidențiale. Deşi a pompat o sumă oficială de 25 de milioane de dolari în ultima campanie prezidenţială (din 2016), s-a ales cu cea mai mare înfrângere din 2004. Însă banii săi au transformat Partidul Democrat. Şi l-au distrus.

George Soros - Sputnik Moldova
Americanii cer capul lui Soros

În 2005 se înfiinţa Alianța Democrației. Râuri de bani de la Soros și amicii lui s-au revărsat în organizațiile de stânga. De la înființarea acestui grup în 2005, Alianţa Democraţiei a investit peste 500 de milioane de dolari pentru finanţarea grupărilor de stânga și liberale, precum și a candidaţilor liberali din SUA, scria în noiembrie Sputniknews.ro.

Democrații s-au transformat într-o organizație radicală de stânga, neviabilă ca partid politic național. Partidul lui Jefferson a devenit partidul „Soros". Însă numai unul dintre cei doi a ajuns sculptat pe muntele Rushmore.

Victoriile lui Obama au ascuns amploarea dezastrului. Apoi partidul şi-a dat seama că a pierdut serios susţinerea pe care o avusese înainte în sud și în regiunea „Rust Belt" (regiunea din nord-estul SUA unde forţa de muncă a fost decimată, în urma mutării sau închiderii majorităţii uzinelor, care asigurau altă dată, unor milioane de familii, un nivel de viaţă mediu). Stângiştii l-au transformat într-un partid al elitelor urbane din zonele de coastă, al facultăţilor-bastioane ale corectitudinii politice şi ale coaliţiilor de minorităţi.

Dacă altă dată partidul deţinea un număr majoritar de camere legislative la nivel naţional, a ajuns treptat o mişcare marginală. Acum republicanii controlează un număr record de camere legislative — de două ori mai multe decât democraţii, potrivit cnsnews.com.

Встреча избранного президента Молдовы Игоря Додона с заместителем помощника госсекретаря США Бриджит Бринк и американским послом Джеймсом Петтитом - Sputnik Moldova
Politică
Igor Dodon, despre Trump și relațiile moldo-americane

Stânga a recreat Partidul Democrat și a condus la marginalizarea lui. În mare măsură, acest dezastru au fost finanțat cu bani de la Soros. Practic, acesta a cheltuit o avere pentru a distruge chiar partidul pe care a încercat să-l controleze.

George Soros a privit America raportându-se doar la centrele acesteia de putere economică și politică. Nu i-a păsat de vastele întinderi de mici orașe și sate, de orașele mai modeste peste care a zburat în avionul său fără ca vreodată să le viziteze, nu i-a păsat de oamenii care trăiesc în ele. Ca în cazul multor globalişti care cred că nu ar trebui să existe frontiere fiindcă hotelurile de lux si aeroporturile prin care trec sunt interşanjabile, singurele zone din America ce au contat pentru Soros au fost doar sferele strălucitoare stângiste locuite de camarazii săi elitişti, sfere separate de America reală.

Pașaport român - Sputnik Moldova
După Brexit, moldovenii din Marea Britanie vor avea nevoie de acte speciale

Victoria lui Trump, precum şi Brexit, a fost urmarea faptului că stânga a abandonat clasa muncitoare albă. Viziunea stângii potrivit căreia lumea va fi compusă în viitor din fermecătoare orașe-state multiculturale a fost răsturnată într-o singură noapte, scrie editorialistul de pe zerohedge.com.

Soros i-a transformat pe democrați în nişte fanatici politici incapabili să-şi recunoască propriile erori. Miliardarul a înlesnit formarea unei polarizări politice crezând, în mod eronat, că centrele de putere erau singurele care contau şi că periferiile nu au nicio importanţă sau putere. S-a dovedit că s-a înşelat atât în Statele Unite, cât și în Regatul Unit.

Din cauza radicalismului tot mai puternic al stângii, o mare parte a ţării a devenit ostilă acesteia şi a reacţionat la abuzurile radicalilor stângii. Mai mult, aripile conservatoare şi moderate ale Partidului Democrat au fost anihilate. Însă democraţii nu au vrut să recunoască faptul că nu mai erau o forţă politică, în afara unui număr limitat de oraşe. Au crezut că alegătorii vor fi nevoiţi să-i voteze pe ei în locul republicanilor „extremişti".

Soros a cheltuit o avere uriaşă vrând să controleze o țară pe care nu a înţeles-o. Și, aşa cum se întâmplă de obicei în cazul stângii, şi-a atins obiectivele doar pentru a face ca rezultatul acţiunilor sale să fie un dezastru.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0