Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

George Soros: UE se prăbuşeşte la fel ca URSS

© Sputnik / Мирослав РотарьSergiu Praporșcic
Sergiu Praporșcic - Sputnik Moldova
Abonare
În Statele Unite a învins Trump, Soros prezice sfârșitul Uniunii Europene, doar guvernanții și ongiștii moldoveni mai cred în albastru de vis la Uniunii Europene, refuzând să vadă că între timp acesta a devenit stacojiu.

"Uniunea Europeană să prăbușește", un adevăr pe care astăzi îl recunoaște cu voce tare până și miliardarul George Soros, cel care a susținut cu toate punerile înființarea ei. Doar autoritățile moldovene se mai încăpățânează să creadă că Uniunea Europeană este prosperă și nemuritoare și ne așteaptă cu brațele deschise să aderăm și noi la ea.

Deputatul Andrei Neguță, în studioul Sputnik Moldova - Sputnik Moldova
Video
Deputat socialist: Nu renunțăm la denunțarea acordului cu Uniunea Europeană

Chișinăul a declarat că în perioada 2017-2018, Republica Moldova va deveni eligibilă pentru a adera la UE. Guvernanții moldoveni nu văd sau nu vor să vadă că albastru de vis al Uniunii Europene s-a transformat în stacojiu. Miopism politic și geopolitic sau rea intenție? Da, rea intenție, căci altfel nu poate fi calificată acțiunea prin care îmbarci o țară întreagă într-o structură suprastatală care se scufundă.

Creşterea economică modestă și criza migrației scăpată de sub control au adus Uniunea Europeană pe punctul de a se prăbuși, a scris miliardarul Geoge Soros în editorialul "Societatea deschisă are nevoie de apărare".

Germania a impus un program de austeritate care a servit doar interesele ei

Conform miliardarului, UE se prăbuşeşte la fel ca URSS și îi îndeamnă la acțiune pe cei care cred că UE trebuie să fie salvată.

"După criza din 2008, asocierea voluntară a statelor s-a transformat într-o relaţie între creditori şi debitori, unde cei din urma nu au reuşit să-şi îndeplinească obligaţiile, iar creditorii au stabilit condiţii cărora îndatoraţii au fost obligaţi să li se supună. Această relaţie nu este nici voluntară şi nici una egală", a explicat Soros cauza colapsului UE. Astfel, Germania a devenit hegemonul economic al Europei, dar nu a reuşit să-şi îndeplinească obligaţiile la care sunt supuşi de regulă hegemonii — să privească dincolo de interesele înguste. Germania a impus un program de austeritate care a servit doar interesele sale, conform miliardarului.

Globalizarea a condus la creşterea inegalităţii

Totodată, globalizarea a condus la creşterea inegalităţii. „Globalizarea a avut ample consecinţe economice şi politice. A adus convergenţă între ţările bogate şi cele sărace, însă a dus la inegalitate atât în ţările bogate, cât şi în cele sărace. În ţările bogate, marile beneficii au fost acumulate de doar 1% din populaţie. Lipsa politicilor redistributive este principala sursă a dezamăgirii pe care o exploatează duşmanii democraţiei", scrie Soros.

George Soros - Sputnik Moldova
Americanii cer capul lui Soros

Ca și ideologia liberală și cea globalistă, "conceptul aderarea la Uniunea Europeană" a ajuns în Republica Moldova nu doar o ideologie, ci o parareligie. Este suficient să pui la îndoială viabilitatea proiectului european, necesitatea, eficacitatea și moralitatea lui sau să aduci critici birocraților de la Bruxelles, să afirmi că UE nu este o vacă sfântă, că imediat ești luat în furci, fixat la stâlpul infamiei de armata de simbriași plătiți de tot felul de organizații sorosiste. Fraților, dar ce veți face când acest proiect se va prăbuși? Atunci cărui idol vă veți închina și spre cine veți întinde mâna ca să plătească solda grasă pe care o ridicați acum? Oare nu înțelegeți nimic: în Statele Unite a învins Trump, euroscepticii vor învinge în curând în Europa, până și Soros spune că UE e o structură muribundă?

Poate a venit momentul să recunoașteți adevărul, să reveniți la realitate și împreună cu cei care deja privesc treaz lucrurile să încercați să face ceva, să construiți ceva temeinic, util, dacă mai puteți sau, în general, dacă ați putut cândva să faceți acest lucru?

Opinia autorului ar putea să nu coincidă cu opinia redacției Sputnik.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0