Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Declarația unui episcop ortodox moldovean despre teoria evoluționistă

© Photo : ioanmosnegutu.infoPS Ioan Moșneguțu
PS Ioan Moșneguțu - Sputnik Moldova
Abonare
Episcopul de Soroca, PS Ioan Moșneguțu, a povestit în cadrul unui interviu ce crede despre separarea bisericii de stat și teoria evoluționistă.

CHIȘINĂU, 6 ian — Sputnik. Episcopul de Soroca, PS Ioan Moșneguțu, care este și vicar al Mitropoliei Moldovei, consideră că la baza formării poporului nostru stau valorile morale creștin-ortodoxe și ar fi de datoria politicienilor noștri ca acest lucru să fie menționat în Constituția Republicii Moldova, transmite altarulcredintei.md.

PS Ioan, Episcop de Soroca, Vicar al Mitropoliei Moldovei - Sputnik Moldova
PS Ioan Moșneguțu a comentat inițiativa Guvernului privind fertilizarea in vitro

"Ar fi cazul să venim cu o asemenea acțiune, nu pentru a strâmtora pe cineva, cât pentru a le aminti politicienilor și acestui popor cine am fost și cine suntem; ce a stat la baza poporului. Și anume, spiritualitatea ortodoxă; care a fost atașamentul înaintașilor noștri, a vrednicilor conducători față de Ortodoxie, că tot ce se făcea avea la temelie Biserica. Atunci când unii demnitari ne spun că Biserica este separată de stat, le amintim cine este statul și cine este Biserica, or statul e alcătuit din cetățeni, iar ei fac parte din Biserică, în același timp. Iar Biserica, la rândul ei, nu poate fi indiferentă față de tot ceea ce se întâmplă în acest stat, altfel ne vindem unul pe altul", a declarat episcopul Ioan.

Totodată, ierarhul consideră că teoria creaționistă trebuie să aibă prioritate în fața concepției filosofice potrivit căreia științele moderne ale naturii oferă singurul mod de cunoaștere sigură.

"Mulți sunt adepții teoriei evoluționiste, dar se discută frecvent și teoria creaționistă și trebuie să o spunem că cea creaționistă prevalează. Dumnezeu l-a creat pe om după chipul și asemănarea Sa și i-a dat oportunitatea libertății: dacă dorești, mergi în ascensiune către Dumnezeu sau cobori, îmbrățișând teoria evoluționistă, rămânând un simplu animal biped", a mai subliniat PS Ioan de Soroca.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0