Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

PS Ioan Moșneguțu a comentat inițiativa Guvernului privind fertilizarea in vitro

© Photo : Ioan MoșneguțuPS Ioan, Episcop de Soroca, Vicar al Mitropoliei Moldovei
PS Ioan, Episcop de Soroca, Vicar al Mitropoliei Moldovei - Sputnik Moldova
Abonare
Ioan Moșneguțu, Episcopul de Soroca, Vicar al Mitropoliei Moldovei, a reacționat la inițiativa Guvernului de a oferi cuplurilor cu venituri mici dreptul de a efectua o fertilizare in vitro în baza poliței de asigurare.

CHIȘINĂU, 27 oct – Sputnik. În seara zilei de miercuri, Guvernul a aprobat proiectul de lege care va permite cuplurilor ce nu au suficiente resurse financiare, în care ambii parteneri sunt asigurați, să beneficieze de serviciile reproducerii umane asistate.

Solicitat de Sputnik Moldova, Episcopul de Soroca, Ioan Moșneguțu, vicar al Mitropoliei Moldovei a declarat că regretă aprobarea acestei inițiative.

Обряд крещения младенца в храме Святителя Николая Чудотворца во Владивостоке - Sputnik Moldova
Mitropolitul Vladimir: naşteţi copii, apăraţi valorile familiei

”Este regretabilă această inițiativă legislativă. Adoptarea unei astfel de legi poate avea un impact extrem de negativ asupra modului în care percepem demnitatea şi valoarea vieţii umane”, a declarat ÎPS Ioan.

Totodată, medicul ginecolog din Germania, preşedintele mişcării „Dreptul la viaţă”, Dr. Claudia Kaminski, citat de portalul ortodox.md, consideră că scăderea fertilității este cauzată de viaţa dezordonată şi plină de abuzuri.

”Infertilitatea feminină şi masculină nu are în cele mai multe cazuri motive genetice, ci dobândite. În prezent, ea este în creştere din cauza avorturilor, creşterii cazurilor de boli cu transmitere sexuală, a folosirii pastilelor şi dispozitivelor contraceptive, a amânării vârstei de concepţie, a vieţii dezordonate şi plină de abuzuri. Fertilizarea in vitro nu rezolvă aceste cauze, ci întreţine iluzia că orice greşeli ar face omul cu trupul său, atunci când va vrea să aibă copii, aceştia îi vor fi oferiţi prin tehnică”, a declarat Dr. Claudia Kaminski.

Noile prevederi vor intra în vigoare doar după aprobarea lor în Parlament.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0