Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Fostul procuror Pântea: și-a recunoscut vina, dar va ieși de după gratii

© Sputnik / Мирослав РотарьГенеральная прокуратура РМ
Генеральная прокуратура РМ - Sputnik Moldova
Abonare
Fostul prim-adjunct al procurorului general Andrei Pântea și-a recunoscut integral vina în dosarul Caramalac, care a fost transferat cu încălcarea normelor legale autorităților din Federația Rusă.

CHIȘINĂU, 5 ian — Sputnik. Potrivit procurorului Vitalie Galeru, fostul prim-adjunct al procurorului general Andrei Pântea și-a recunoscut imixtiunea în dosarul Caramalac și în transferul acestuia în Federația Rusă, transmite Deschide.md.

"Dumnealui și-a recunoscut vina integral. A manifestat căință sinceră față de acțiunile pe care le-a întreprins și care îi sunt incriminate la transmiterea cauzei penale de învinuire a lui Caramalac instituțiilor de drept din Federeația Rusă", a declarat Galeru.

Суд сектора Буюкань - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Ex-viceprocurorul Andrei Pântea a ajuns în fața judecătorilor

Potrivit lui, instanța de judecată a modificat învinuirea înaintată lui Pântea. Totodată, procurorul solicită instanței să-l priveze pe Pântea de dreptul de a ocupa funcții publice pe un termen de trei ani.

”Inițial era vorba de Articolul 328, Alineatul 3, al Codului Penal, depășirea atribuțiilor de serviciu. Ulterior a fost modificat în Articolul 303, Alineatul 3, Cod Penal, privind amestecul la înfăptuirea urmăririi penale. Având în vedere că prevederile noului articol cad sub incidența legii cu privire la amnistie, am solicitat ca acesta să fie recunoscut culpabil de comiterea infracțiunii prevăzute de Articolul 303, așa cum și el o recunoaște”, a subliniat Galeru.

El a mai spus: "Am solicitat încetarea procesului în conformitate cu Legea cu privire la Amnistie, dar și să-i fie aplicată pedeapsa suplimentară sub formă de interzicere de a ocupa anumite funcții publice și cu demnitate publică pe o perioadă de trei ani”.

Potrivit lui, imixtiunea lui Pântea s-a manifestat prin indicațiile date subalternilor, unor procurori din cadrul Procuraturii Generale, pentru a întocmi actele obligatorii, necesare pentru transmiterea acestei cauze penale organelor din Federația Rusă, pe care acesta ulterior le-a semnat.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0