Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ex-viceprocurorul Andrei Pântea a ajuns în fața judecătorilor

© Sputnik / Мирослав РотарьСуд сектора Буюкань
Суд сектора Буюкань - Sputnik Moldova
Abonare
Fostul prim-viceprocuror Andrei Pantea a fost adus, joi, în fața judecătorilor. Procurorii cer mandat de arest pentru o perioadă de 30 de zile pe numele acestuia.

CHIȘINĂU, 13 oct – Sputnik. Joi, fostul prim-viceprocuror general Andrei Pântea a fost adus la Judecătoria Buiucani. Procurorii au solicitat mandat de arest pe un termen de 30 de zile pe numele acestuia.

Генеральная прокуратура РМ - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Detalii despre reţinerea lui Pântea: la el acasă au fost găsite acte importante

Procuratura Anticorupţie a anunţat în dimineaţa zilei de marţi despre reţinerea fostului prim-adjunct al Procurorului General, Andrei Pântea. Procurorii au constatat în acţiunile acestuia elemente constitutive ale infracţiunii prevăzute de Codul penal — depăşirea atribuţiilor de serviciu la investigarea cazului Caramalac.

Drept temei pentru reținerea lui Andrei Pântea au servit probele acumulate în acest caz, inclusiv declarațiile mai multor martori, din care rezultă primirea indicațiilor privind transferul procedurii penale în privința lui Caramalac, precum și identificarea la domiciliul persoanei reținute, în rezultatul percheziției, a documentelor referitoare la cazul Caramalac.

Fluxul de știri
0