Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Doi hoți din Capitală au stabilit un record la furat

© Sputnik / Vladimir PolusatovAccident
Accident - Sputnik Moldova
Abonare
Doi hoți au reușit, într-o singură noapte, să spargă mai multe autovehicule, din care au sustras tehnica audio, însă au fost prinși în momentul în care încercau să vândă ”prada”.

CHIȘINĂU, 5 ian — Sputnik. Polițiștii din sectorul Botanica din Capitală au reținut pentru 72 de ore doi indivizi, cu vârste de 25 și respectiv 33 de ani, care au reușit să prade cinci automobile într-o singură noapte. Hoţii au fost localizaţi şi reţinuţi în preajma Gării din Chișinău, când au încercat să vândă bunurile furate.

Conform primelor constatări, aceştia se asigurau că autoturismele nu erau dotate cu sisteme de alarmă, apoi spărgeau parbrizul cu o piatră. Totodată, alegeau automobilele parcate în locuri slab iluminate, după care sustrăgeau tehnica audio din interiorul autovehiculelor.

Центральный рынок - Sputnik Moldova
Societate
Ce trebuie să știi ca să nu devii victima hoților de buzunare

Suspecții și-au recunoscut vina. Ei au fost plasați în izolatorul Direcţiei de Poliţie a municipiului Chişinău.

Pe acest caz a fost deschis un dosar penal pentru furt. Ei riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 6 000 la 20 000 de lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la patru ani.

Oamenii legii vin cu o serie de recomandări pentru proprietarii de autoturisme, ca aceștia să nu devină victima hoților:

DOTAŢI autoturismul cu un sistem de alarmă performant, ce securizează geamurile şi capotele, acesta îşi dovedeşte eficienţa întotdeauna;

VERIFICAŢI dacă geamurile sunt închise şi portierele asigurate atunci când părăsiţi autoturismul, chiar şi pentru câteva minute;

Pe timpul nopţii, parcaţi autoturismul în locuri special amenajate şi iluminate, aflate în zona de acţiune a patrulelor de poliţie;

NU păstraţi la vedere în autoturism bunuri de valoare (genţi, poşete, borsete, acte de identitate, documente, cărţi de credit, aparatură audio-video, telefoane mobile etc.);

Dacă pe locul unde s-a aflat autoturismul sunt urme lăsate de infractori (geam spart, urme de încălţâminte sau accesorii auto deteriorate), luaţi măsuri de protejare a acestora până la sosirea experţilor criminalişti.

 

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

 

Fluxul de știri
0