Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ce trebuie să știi ca să nu devii victima hoților de buzunare

© Sputnik / Мирослав РотарьЦентральный рынок
Центральный рынок - Sputnik Moldova
Abonare
Polițiștii au deconspirat felul în care acționează hoții de buzunare la piețele comerciale din municipiul Chișinău și solicită ajutorul cetățenilor pentru identificarea făptașilor.

CHIȘINĂU, 4 dec — Sputnik. Oamenii legii au publicat mai multe secvențe video luate de camerele de supraveghere instalate în Piața Centrală din Chișinău, din care poate fi observat felul în care acționează hoții de buzunare în piețele comerciale.

Oamenii legii au ridicat şi examinat mai multe secvenţe video, după ce trei femei au anunțat că le-au fost furate portmoneele.

Bani, mită, corupţie, денги, коррупция, взятка - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Un hoț de buzunare povesteşte cum îi lasă fără portofel pe pasagerii distraţi

Astfel, în urma investigațiilor, polițiștii au stabilit că o femeie în vârstă de 38 ani a devenit victima unei doamne necunoscute. Aceasta i-a furat din geantă 48 de mii de ruble ruseşti.

Totodată, poliţiştii au observat că aceasta era ajutată de încă doi indivizi, care i-ar fi asigurat protecţia în momentul comiterii furtului.

De asemenea, alte două femei au acționat concertat și au sustras portmoneul cu 500 de lei din geanta unei tinere în vârstă de 29 ani, în timp ce aceasta făcea cumpărături. Astfel, una dintre ele îmbrâncește victima, iar a doua bagă mâna în geanta deschisă.

O altă victimă în vârstă de 30 ani a devenit o femeie care se deplasa pe str. M. Varlaam din preajma Pieţei Centrale. O necunoscută i-a sustras din geantă portmoneul cu bani în sumă de 100 lei şi bijuterii din argint. Acţiunile făptaşei au fost surprinse de camerele de supraveghere. După ce a scos portmoneul din geantă, aceasta şi-a schimbat direcţia de deplasare.

Poliția solicită ajutorul cetățenilor pentru a-i identifica pe făptași. Cei care i-au recunoscut pe infractori sunt rugață să sune la numerele de telefon 0791 92 564 / 0691 50 993.

Totodată, oamenii legii îi atenționează pe cetăţeni să respecte următoarele recomandări:

Evitaţi să păstraţi banii în buzunarele de la spate.

În cazul în care transportul public este aglomerat şi sunteţi bruscat, asiguraţi-vă că nimeni nu vă bagă mâna în buzunare şi priviţi cu atenţie la călătorii din jur.

Geanta atârnată neglijent pe umăr este o oportunitate pentru hoţul de buzunare.

Ţineţi bagajul personal pe cât posibil în văzul ochilor.

 

Rețineți, în cele mai dese cazuri, hoţii de buzunare sunt îmbrăcaţi elegant şi pot fi de orice vârstă.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0