Guccifer: Acuzațiile aduse rușilor de americani, un război cibernetic fals

© Colaj playtech.roKackerul Guccifer și Hillary Clinton, colaj playtech.ro
Kackerul Guccifer și Hillary Clinton, colaj playtech.ro - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Hackerul român Marcel Lazăr Lehel, care este cunoscut ca Guccifer, a spus că acuzațiile aduse unor cetățeni ruși de autoritățile americane privind atacurile cibernetice constituie "un război cibernetic fals".

CHIȘINĂU, 5 ian — Sputnik. Amintim că Guccifer a fost condamnat la 52 de luni de închisoare de un tribunal federal din Alexandria, statul Virginia, SUA. Acum el se află în pușcărie în România, dar probabil că își va ispăși pedeapsa în SUA, urmând să fie extrădat. Guccifer este cunoscut prin faptul că el este primul care a spart contul de email al fostului secretar de Stat Hillary Clinton și a făcut publice mai multe mesaje de acolo, ceea ce a dus la un scandal imens și a afectat reputația candidatului democraților în alegeri.

Dark web - Sputnik Moldova
Guccifer 2.0 neagă implicarea Rusiei în atacul la adresa Partidului Democrat

De asemenea, el a făcut publice file-uri cu fotografiile private ale foștilor președinți americani George Bush seniorul și George Bush juniorul. Lazăr a mai afirmat că a spart contul de email privat al candidatului Partidului Democrat în alegeri, Hillary Clinton, însă FBI au dezmințit această afirmație. În vara acestui an, un alt scandal de proporții a fost provocat în SUA de hackerul Guccifer 2.0, dar autoritățile americane afirmă că acesta nu este Marcel Lazăr Lehel.

"Americanii și-au ieșit din minți cu acest caz, de parcă rușii invadează Statele Unite", a declarat Lazăr, fiind citat de RIA Novosti.

Lazăr a prezis anterior că autoritățile americane vor iniția o anchetă și îi vor urmări pe cetățenii ruși. El a mai anunțat că este îngrijorat că FBI dispune de între 70 și 100 de gigabaiți de documente pe care el le-a transmis autorităților americane în urma înțelegerii de a coopera cu ancheta. Acum hackerul se întreabă ce vor face serviciile secrete americane cu aceste documente.

Hacker - Sputnik Moldova
Guccifer îi vine iarăși de hac lui Clinton

Amintim că atât CIA, cât și FBI au declarat că hackeri ruși au fost responsabili pentru atacurile vizând Partidul Democrat, menite să îl ajute pe republicanul Donald Trump în cursa pentru Casa Albă. Mai mult, serviciile de informații afirmă că hackerii au acționat la ordinele statului, deși nu pot dovedi o implicare personală a lui Vladimir Putin. Autoritățile Federației Ruse, dar și Trump au respins în repetate rânduri acuzațiile.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0