Guccifer îi vine iarăși de hac lui Clinton

© Fotolia / Lukas GojdaHacker
Hacker - Sputnik Moldova
Abonare
Hackerul Guccifer 2.0 a publicat o serie de materiale care dezvăluie dedesubturile activității Partidului Democrat în ajunul alegerilor prezidențiale și alegerilor pentru Congresul SUA.

CHIȘINĂU, 16 aug — Sputnik. Hackerul Guccifer 2.0 a publicat pe internet o nouă serie de documente, obținute în urma spargerilor serverelor Comitetului Partidului Democrat din SUA pentru alegerile reprezentanților în Congres, comunică RIA Novosti cu referire la publicația Politico.

„Documentele Comitetului pentru alegerile în Congres se referă la campania electorală din Florida, inclusiv materiale, note, briefing-uri, dosare și altele. Puteți vedea pentru cine vă veți da votul. Se pare că alegerile primare pentru Congres se transformă într-o farsă", citează publicația declarațiile hackerului.

computer - Sputnik Moldova
ȘOC: Răsturnare de situație în cazul hackerului român Guccifer

Informația extrasă se referă la campania electorală care are loc în câteva circumscripții ale statului Florida. Aceste materiale dezvăluie strategia utilizată de partid pentru obținerea victoriei, inclusiv recomandarea de a consolida susținerea din partea populației afroamericane în timpul alegerile primare din Orlando, notează publicația.

Anterior, hackerul cu pseudonimul Guccifer 2.0 a publicat numerele de telefoane ale democraților din Camera Reprezentanților. De asemenea, a devenit cunoscut faptul că hackerii au primit accesul la datele Comitetului Național al Partidului Democrat și a staff-urilor democraților pentru alegerile reprezentanților în Congres.

Interceptarea anterioară a conversației electronice dintr membrii conducerii partidului, care a fost publicată pe site-ul WikiLeaks, a provocat demisia președintelui Comitetului Național al Partidului Democrat, Debbie Wasserman Schultz. Din documentul publicat rezultă că aparatul de partid a susținut-o direct pe Hillary Clinton în perioada alegerilor primare, în detrimentul lui Bernie Sanders.

Fluxul de știri
0