Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dodon a anunțat pașii pe care intenționează să-i întreprindă

© Sputnik / Miroslav RotariБрифинг Президента Молдовы Игоря Додона
Брифинг Президента Молдовы Игоря Додона - Sputnik Moldova
Abonare
Igor Dodon și Vadim Krasnoselski au găsit limbă comună în majoritatea subiectelor abordate în cadrul discuțiilor de miercuri de la Tighina.

CHIȘINĂU, 5 ian — Sputnik. Președintele se arată încrezător că cetățenii de pe ambele maluri ale Nistrului vor resimți schimbările pe care le așteaptă demult.

"Am ferma convingere că în următoarele luni, locuitorii de pe ambele maluri ale Nistrului vor resimți schimbări benefice pe care le-au așteptat demult", a declarat Igor Dodon, în cadrul unui briefing susținut la reședința sa.

Igor Dodon s-a întâlnit cu Vadim Krasnoselski în cadrul vizitei în regiunea transnistreană - Sputnik Moldova
Politică
Dodon la Tighina: am făcut ceea ce nu a făcut nici un alt președinte

"Scopul acestei vizite a fost stabilirea contactelor cu noua conducere din Transnistria și stabilirea unui mecanism de conlucrare pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă cetățenii de pe ambele maluri ale Nistrului. Ca doi conducători care au fost susținuți de majoritatea locuitorilor de pe ambele maluri ale Nistrului, am convenit că trebuie să întreprindem acțiuni pentru a rezolva problemele oamenilor simpli", a declarat Dodon.

Potrivit lui, liderul transnistrean, Vadim Krasnoselskii, a pus în discuție problema recunoașterii diplomelor de studii, a numerelor de înmatriculare a automobilelor, cele legate de telecomunicații, etc.

Totodată, Igor Dodon a abordat problema accesului la terenurile agricole ale locuitorilor din raionul Dubăsari, problema școlilor aflate în stânga Nistrului, dar și cea a accesului funcționarilor și demnitarilor de la Chișinău în regiunea transnistreană. El a declarat că a găsit limbă comună în majoritatea subiectelor discutate.

"În majoritatea subiectelor am găsit limbă comună, dar pentru a merge cu soluții care vor satisface interesele ambelor părți am convenit ca în următoarele săptămâni vor avea loc întrevederi la nivel de experți, la nivel tehnic. O să propunem și Guvernului să contacteze cu cei din stânga Nistrului. Sper ca, timp de o lună, această abordare, convenită de toate părțile și susținută și în formatul 5+2, să servească drept bază pentru un document care să fie semnat de ambele părți", a declarat Dodon.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0