Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dodon la Tighina: am făcut ceea ce nu a făcut nici un alt președinte

© Facebook / Igor DodonIgor Dodon s-a întâlnit cu Vadim Krasnoselski în cadrul vizitei în regiunea transnistreană
Igor Dodon s-a întâlnit cu Vadim Krasnoselski în cadrul vizitei în regiunea transnistreană - Sputnik Moldova
Abonare
Miercuri Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a vizitat regiunea transnistreană, unde s-a întâlnit cu noul lider de la Tiraspol, Vadim Krasnoselskii.

CHIȘINĂU, 4 ian — Sputnik. Președintele Dodon a scris pe pagina sa de facebook despre vizita sa în calitate de șef al statului, menționând că l-a felicitat pe Krasnoselskii cu victoria la recentele alegeri și a subliniat faptul că aș aceva nu a mai făcut nici un președinte moldovean până la el.

„Am avut o întâlnire cu conducătorul Transnistriei, Vadim Nicolaevici Krasnoselskii. L-am felicitat cu victoria la alegeri, ceea ce nu a făcut nici un președinte al Republicii Moldova", a scris Dodon.

Встреча Президента Молдовы Игоря Додона и Вадима Красносельского - Sputnik Moldova
Politică
Despre ce a discutat Dodon cu Krasnoselski la Tighina

Cei doi politicieni au subliniat importanța identificării de soluții pentru problemele ce s-au acumulat în ultima vreme, pentru a face viața oamenilor mai ușoară.

Dodon a subliniat și faptul că a abordat în dialogul cu liderul de la Tiraspol un spectru larg de chestiuni, „începând cu diplomele, plăcuțele de înmatriculare, prelucrarea terenurilor arabile în raionul Dubăsari, problemele școlilor moldovenești, comunicațiile și simplificarea circulației cetățenilor de pe ambele maluri ale Nistrului".

Potrivit președintelui, în cadrul discuțiilor s-a convenit elaborarea unei abordări la pachet în vederea soluționării unui șir de chestiuni și că în timpul apropiat va avea loc o nouă întrevedere la care vor fi discutați pașii concreți ce urmează a fi întreprinși, precum și termenele.

Cel mai important, potrivit lui Dodon, este faptul că a fost stabilit un contact strâns și există deschidere pentru compromisuri din ambele părți.

„Sarcina a fost stabilită: cetățenii de pe ambele maluri ale Nistrului trebuie să vadă rezultate concrete pe parcursul anului 2017", a menționat șeful statului.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0