Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Patriarhul Kiril: în Occident legile justifică imoralitatea

© Sputnik / Сергей Пятаков / Accesați arhiva multimediaПатриарх Московский и всея Руси Кирилл совершил напутственный молебен для российской олимпийской сборной
Патриарх Московский и всея Руси Кирилл совершил напутственный молебен для российской олимпийской сборной - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Patriarhul a comparat tendințele actuale din societatea modernă cu legile apartheidului din Africa de Sud și cu cele fasciste, „legi care erau îndreptate împotriva naturii morale”, dar care au fost anulate prin eforturile mai multor oameni.

CHIȘINĂU, 21 nov — Sputnik. Pentru prima dată în istoria omenirii, legile Occidentului au mers împotriva naturii morale a omului, a declarat Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, Kiril.

„Iată ce se întâmplă în țările occidentale: pentru prima dată în istoria civilizației umane legislația a intrat în conflict cu natura morală a omului", a spus Patriarhul.

Potrivit acestuia, dacă până acum „legislația reda în termeni juridici moralitatea umană", în prezent legile au început să justifice imoralitatea.

Патриарх Московский и всея Руси Кирилл в Большом Кремлевском Дворце - Sputnik Moldova
Sfat de la Patriarhul Kiril pentru presa on-line

Patriarhul a comparat tendințele actuale din societatea modernă cu legile apartheidului din Africa de Sud și cu cele fasciste, „legi care erau împotriva naturii morale", dar care au fost anulate prin eforturile mai multor oameni.

Patriarhul s-a arătat îngrijorată de legile cu privire la familie care legalizează căsătoriile între persoane de același sex: „În niciun caz acest model de comportament nu trebuie prezentat ca normă alături de modelul de comportament care decurge din natura morală a omului, care presupune o relație firească între soț și soție, care înseamnă crearea familiei, nașterea copiilor".

În continuare Patriarhul Kiril a adăugat că ortodocșii văd în noile inițiative legislative „un risc foarte mare pentru existența societății umane", situație în care „autoritățile, făcând uz de putere, închid gura multor reprezentați ai bisericii". Sfinția sa a amintit de cazul acelui pastor protestant care, ținându-și predica în una din țările europene, a calificat relațiile homosexuale drept păcat, fapt pentru care a fost pedepsit cu închisoarea.

„Sper foarte mult că această tendință va eșua, că principiile sănătoase ale societății umane vor învinge", a declarat Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0