Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Bucureștiul vrea să se implice în dosarul transnistrean

© SputnikPalatul Parlamentului din București, România
Palatul Parlamentului din București, România - Sputnik Moldova
Abonare
Coaliția de guvernare de la București, formată din Partidul Social Democrat (PSD) și Partidul Alianța Liberalilor și Democraților pentru Europa (ALDE), își propune să readucă România în procesul de reglementare transnistreană.

CHIȘINĂU, 4 ian — Sputnik. Intențiile coaliției PSD-ALDE de participa în procesul de reglementare transnistreană au fost anunțate miercuri de deputatul român originar din Republica Moldova Constantin Codreanu, care este președintele Comisiei Parlamentare pentru Românii din Afara Țării.

Iurie Roșca - Sputnik Moldova
Iurie Roșca: Stația terminus pentru Transnistria este Republica Moldova

Codreanu a criticat guvernările anterioare de la București, susținând că România s-ar fi retras din dosarul transnistrean, dar nu a fost exclusă, așa cum pretindeau unii oficiali români.
Deputatul susține că a adresat mai multe întrebări privind cauzele autoexcluderii României din dosarul transnistrean, precum și ce ar vrea să facă noua guvernare de la București în această problemă, însă ar fi primit doar răspunsuri evazive.

El a mai declarat că reprezentantul alianței, Teodor Meleșcanu, a vorbit, între altele, despre dorința guvernării de a se implica în formatul de negocieri „5+2". Codreanu a opinat că formatul „5+2" nu are nicio eficiență.

Parlamentarul a mai declarat că actuala alianță de guvernare din România va genera o guvernare totalmente neprofesionistă.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0