Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Despre ce a discutat Dodon cu Krasnoselski la Tighina

© Photo : president.gospmr.orgВстреча Президента Молдовы Игоря Додона и Вадима Красносельского
Встреча Президента Молдовы Игоря Додона и Вадима Красносельского - Sputnik Moldova
Abonare
Este pentru prima dată, din 2008 încoace, când un președinte al Republicii Moldova se întâlnește cu liderul regiunii transnistrene.

CHIȘINĂU, 4 ian — Sputnik. În aceste momente, în clădirea administrației orașului Tighina, are loc întâlnirea dintre președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, și liderul transnistrean, Vadim Krasnoselski, informează serviciul de presă al liderului autoproclamatei Republici Moldovenești Nistrene.

Vadim Krasnoselski și-a exprimat încrederea că părțile vor avea un dialog pozitiv, care "va contribui la soluționarea problemelor existente".

"Întâlnirea poartă un caracter de documentare, însă este o bună oportunitate pentru a discuta despre chestiuni concrete, care necesită a fi soluționate", a subliniat Krasnoselski.

Вадим Красносельский - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Krasnoselski despre relațiile cu Chișinăul: nu este cazul să ne agităm

La rândul său, Igor Dodon l-a felicitat pe Vadim Krasnoselski cu obținerea victoriei în alegeri și a subliniat că începând cu anul 2008, președinții Republicii Moldova nu au fost în Transnistria.

"Este prima întâlnire din ultimii opt ani. S-au acumulat mai multe probleme care își așteaptă soluția", a declarat Igor Dodon. Potrivit lui Dodon, este vorba despre chestiuni care îi vizează, în primul rând, pe cetățenii de pe ambele maluri ale Nistrului.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0