Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

În Moldova au fost portate aproape 151 de mii de numere de telefon

© Sputnik / Rodion ProcaTelefon
Telefon - Sputnik Moldova
Abonare
Numărul utilizatorilor de telefonie care și-au mutat numărul în altă rețea a ajuns, în trei ani și jumătate, la 151 de mii.

CHIȘINĂU, 3 ian – Sputnik. Din iulie 2013 și până în prezent, aproape 151 de mii de utilizatori și-au mutat numerele de telefon de la un operator la altul, arată datele Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI).

Мобильный телефон - Sputnik Moldova
Republica Moldova
În jumătate de an, moldovenii au vorbit la telefonul mobil 3 miliarde de minute

Acest serviciu permite oricărui utilizator de telefonie mobilă sau fixă să-şi păstreze numărul de telefon atunci când îşi schimbă operatorul.  

Datele statistice arată că în toți acești ani cei mai interesați de serviciul de portare al numerelor au fost utilizatorii de telefonie mobilă. Numărul acestor utilizatori a depășit cifra de 138 de mii, ceea ce constituie 91% din numărul total al beneficiarilor serviciului de portare. 

Conform reglementărilor emise de ANRCETI, orice utilizator de telefonie poate beneficia de serviciul de portare a numerelor în maximum 5 zile lucrătoare de la depunerea cererii la furnizorul pe care l-a ales. Spre deosebire de multe alte ţări, în Moldova acest serviciu este oferit de către furnizori în mod gratuit. 

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0