Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Un europarlamentar anunță care ar putea fi soarta Uniunii Europene

© Laurențiu Rebega/FacebookEuroparlamentarul român Laurențiu Rebega
Europarlamentarul român Laurențiu Rebega - Sputnik Moldova
Abonare
Vicepreședintele Grupului Europa Națiunilor și Libertății din cadrul Parlamentului European Laurențiu Rebega consideră că procesul de integrare europeană nu este o dogmă și trebuie criticat.

CHIȘINĂU, 3 ian — Sputnik. Europarlamentarul român și vicepreședinte al Grupului Europa Națiunilor și Libertății din cadrul Parlamentului European, Laurențiu Rebega, critică dur ideea integrării europene. El consideră că Uniunea Europeană trebuie urgent reformată înainte ca procesul de destrămare să ia amploare.

”Integrarea europeană a devenit o dogmă pe care aproape nimeni n-a avut curajul să o critice. Este clar că Uniunea nu mai poate continua ca până acum! O reformă profundă este imperios necesară înainte ca procesul de destrămare să nu ia amploare”, scrie Rebega pe pagina sa de Facebook.

Președintele Republicii Moldova Igor Dodon - Sputnik Moldova
Politică
Dodon, profund impresionat după întrevederea cu Rebega

Potrivit lui, Europa a ajuns în anul euroscepticismului, iar după Brexit, Uniunea se confruntă cu grave probleme sociale, economice, iar terorismul și amenințările de tot felul pun sub semnul întrebării proiectul european.

Totodată, Rebega se arată dezamăgit de faptul că România nu are un proiect care să corespundă interesului său național.

”În aceste condiții, este pregătită România măcar pentru scenariile principale ale viitorul european? Are România un proiect cu adevărat în interesul național? Din păcate, nu există niciun semn pozitiv în acest sens!”, a subliniat Rebega.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0