Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Băsescu, despre lipsirea sa de cetăţenia moldovenească de către Igor Dodon

© AFP 2024 / THIERRY CHARLIERTraian Băsescu
Traian Băsescu - Sputnik Moldova
Abonare
Traian Băsescu a preferat să comenteze prin „prisma viziunilor diferite” decretul semnat de Igor Dodon, prin care i-a fost retrasă cetățenia moldovenească.

CHIȘINĂU, 3 ian — Sputnik. Traian Băsescu a declarat că decizia preşedintelui Igor Dodon de a-i retrage cetăţenia moldovenească o să-l dezonoreze mai târziu pe şeful statului vecin, potrivit deschide.md.

„Eu nu comentez altfel decât prin prisma faptului că avem viziuni total diferite și că Dodon vrea în continuare o Republica Moldova îngenunchiată sub hegemonia de la Moscova. Eu aș dori o Republica Moldova care să meargă pe drumul european și, de ce nu, o Republica Moldova care să fie unită cu România", a declarat Băsescu.

Парламент заседание 11.03.2016 - Sputnik Moldova
Politică
Surse: Șalaru, susținut de Băsescu, a pus la cale o „lovitură de palat" în PL

Potrivit acestuia, decizia lui Igor Dodon este una strict politică, iar în timp o să-l dezonoreze pe şeful statului moldovean.

Traian Băsescu a spus că urmează să consulte posibilitățile de a ataca în instanţă decizia Chişinăului.

„Trebuie să găsesc niște avocați la Chișinău ca să vedem care sunt modalitățile de atacare în instanță a decretului. Trebuie să văd exact ce presupune legislația Republicii Moldova", a declarat Băsescu.

Băsescu a fost întrebat în decembrie 2016 dacă se aşteaptă ca președintele Klaus Iohannis să aibă o reacție în cazul în care preşedintele Igor Dodon i-ar lua cetăţenia.

"Nu mă aștept, pentru că Dodon face declarațiile astea în condițiile în care, deocamdată, dă târcoale la palatul prezidențial de la Chișinău, încă nu e instalat pe funcție, e un civil oarecare", a precizat în decembrie Băsescu.

În decembrie 2016, Traian Băsescu se îndoia de faptul că preşedintele Republicii Moldova ar putea să-i ridice cetăţenia.

Președintele Igor Dodon a semnat marţi, 3 ianuarie, decretul cu privire la retragerea cetățeniei moldovenești a lui Traian Băsescu, anunțul a fost făcut de șeful statului pe contul său de Facebook.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0