Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Diplomații ruși au ajuns acasă

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Accesați arhiva multimediaMoscova
Moscova - Sputnik Moldova
Abonare
Rușii s-au întors acasă, americanii continuă să sărbătorească la Moscova și Sankt Petersburg.

CHIȘINĂU, 2 ian — Sputnik. Avionul cu diplomații ruși care au fost expulzați din SUA a aterizat astă noapte la Moscova.

Republican presidential candidate Donald Trump gestures to the crowd during a rally in Roanoke, Va., Saturday, Sept. 24, 2016 - Sputnik Moldova
Politică
Trump și-a bătut joc de mediatizarea sancțiunilor și expulzărilor lui Obama

Joi administrația președintelui SUA, Barack Obama, a introdus sancțiuni pentru nouă instituții rusești, companii și persoane fizice, inclusiv împotriva Direcției de Spionaj a Armatei și Serviciului Federal de Securitate, pentru "implicarea în alegeri" și "exercitarea de presiuni asupra diplomaților americani", care activează în Federația Rusă.

De asemenea, a fost oprit accesul spre două complexe locative, acolo unde se află vilele reprezentanților Ambasadei Ruse la New-York și ai consulatului la Washington. În afară de aceasta administrația lui Obama a declarat persoana non grata 35 de diplomați ruși.

Amintim că președintele rus, Vladimir Putin, a declarat că Moscova nu îi va deporta pe diplomații americani ca răspuns la acțiunile administrației Obama. El însă a precizat că Rusia poate să răspundă adecvat și are toate motivele să recurgă la acțiuni de răspuns, doar că nu a coborî atât de jos. Putin a calificat acțiunile administrației Obama drept o provocare, care are drept scop subminarea și chiar dinamitarea relațiilor ruso-americane.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0