Statul Islamic a revendicat atacul de la Istanbul

© AFP 2024Turkish special force police officers and ambulances are seen at the site of an armed attack January 1, 2017 in Istanbul.
Turkish special force police officers and ambulances are seen at the site of an armed attack January 1, 2017 in Istanbul. - Sputnik Moldova
Abonare
Forțele de ordine din Turcia au anunțat că persoana care a atacat clubul de noapte din Istanbul este un cetățeam uzbek sau kirghiz.

CHIȘINĂU, 2 ian — Sputnik. Un cetățean al Uzbekistanului sau al Kârgâstanului, apropiat de Statul Islamic este suspectat de atacul terorist asupra clubului de noapte Reina din Istanbul, anunță CNN Turk.

Turkish special force police officers and ambulances are seen at the site of an armed attack January 1, 2017 in Istanbul. - Sputnik Moldova
Revelion cu teroare la Istanbul: 39 de morţi, dintre ei 16 străini

În perioada 28-31 decembrie, poliția a arestat și interogat 63 de militanți Daesh în diferite orașe ale Turciei. De la aceștia anchetatorii au obținut informații despre o posibilă implicare a unui cetățean al Kirghiziei sau Uzbekistanului în atac. Clubul de noapte Reina, aflat în partea europeană a Istanbului, a fost supus unui atac în timpul sărbătoririi Revelionului, de un bărbat care ar fi vorbit în arabă. Atacatorul a deschis focul dintr-un pistol automat Kalașnikov. Cel puțin 39 persoane au fost ucise, inclusiv 16 străini, iar 69 au fost grav rănite în rezultatul atacului, potrivit Ministrului de Interne al Turciei.

Potrivit celor mai recente informații, gruparea teroristă Statul Islamic a revendicat atentatul produs în noaptea de Revelion în clubul de noapte din Istanbul. Asta după ce autoritățile turce au anunțat că, cel mai probabil, atentatul a fost comis de un bărbat din Uzbekistan sau Kîrgîstan.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0