Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Revelion cu teroare la Istanbul: 39 de morţi, dintre ei 16 străini

© AFP 2024Turkish special force police officers and ambulances are seen at the site of an armed attack January 1, 2017 in Istanbul.
Turkish special force police officers and ambulances are seen at the site of an armed attack January 1, 2017 in Istanbul. - Sputnik Moldova
Abonare
Pe internet au fost publicate imagini video de la locul atacului terorist din clubul Reina, Istanbul, în noaptea de Revelion.

CHIŞINĂU, 1 ian — Sputnik. Atacul comis în clubul de noapte din Istanbul, în timpul celebrării trecerii în noul an, a făcut 39 de morți, dintre care 16 străini, iar autorul său este căutat încă, a indicat, duminică dimineața, ministrul turc de interne, Süleyman Soylu.

Au fost înregistrate secvenţe video care arată cum o persoană se apropie de clădire şi deschide focul asupra celor care stau la intrare.

​Atacul terorist din Istanbul s-a soldat cu 39 de morţi şi 69 de răniţi.

"Înainte să înţeleg ce s-a întâmplat, soţul meu a căzut peste mine. Am fost nevoită să ridic câteva trupuri pentru a putea ieşi afară", a declarat pentru Associated Press Sinem Uyanic, adăugând că soţul ei a fost rănit.

"Nu am văzut cine a tras, însă am auzit împuşcături. Prietena mea era în încălţăminte pe tocuri înalte. Am ridicat-o şi am dus-o în spinare", a scris pe Twitter fotbalistul Sefa Boydas.

 

"Ei au spus că au murit 35-40 de oameni, însă cel mai probabil că sunt mai mulţi, deoarece când mergeam vedeam cum alţii merg pe trupuri de oameni", îl citează pe sportiv agenţia France Press.

Clubul Reina se află în regiunea Besiktas, situat lângă podul peste strâmtoarea Bosfor, care desparte partea asiatică şi cea europeană a Istanbulului.

Fluxul de știri
0