Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Putin a transmis un mesaj de condoleanțe după atacul terorist de la Istanbul

© Sputnik / Алексей Дружинин / Accesați arhiva multimediaРабочая поездка президента РФ В. Путина в Дальневосточный федеральный округ
Рабочая поездка президента РФ В. Путина в Дальневосточный федеральный округ - Sputnik Moldova
Abonare
Atacul armat a avut loc în noaptea de Revelion în clubul de noapte Reina din Istanbul, fiind ucise 39 de persoane, inclusiv 16 străini, iar 69 au fost răniți.

CHIȘINĂU, 1 ian — Sputnik. Președintele Rusiei Vladimir Putin i-a transmis un mesaj de condoleanțe omologului său turc, Recep Tayyip Erdogan, în legătură cu moartea tragică a cetățenilor turci și a unor cetățeni străini din cauza atacului terorist.

Turkish special force police officers and ambulances are seen at the site of an armed attack January 1, 2017 in Istanbul. - Sputnik Moldova
Revelion cu teroare la Istanbul: 39 de morţi, dintre ei 16 străini

„Este greu să ne imaginăm o crimă mai cinică, decât omorul unor civili pașnici în toiul sărbătorii Revelionului. Însă teroriștilor le sunt absolut străine noțiunile de moralitate umană. Datoria noastră comună este să dăm o ripostă categorică agresiunii teroriste", a declarat Putin, citat de serviciul de presă al Kremlinului.

Liderul de la Kremlin a amintit că în lupta cu acest rău (cu terorismul) Rusia a fost și rămâne un aliat sigur al Turciei. De asemenea, Vladimir Putin le-a exprimat condoleanțe rudelor și apropiaților persoanelor omorâte de terorist.

Atacul comis în clubul de noapte din Istanbul, în timpul celebrării trecerii în noul an, a făcut 39 de morți, dintre care 16 străini, iar autorul său este căutat încă, a indicat, duminică dimineața, ministrul turc de interne, Süleyman Soylu.

Fluxul de știri
0