Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Răspunsul lui Putin la expulzările diplomaţilor ruşi din SUA

© REUTERS / Sergei KarpukhinRussia's President Vladimir Putin addresses the audience during a ceremony of receiving diplomatic credentials from foreign ambassadors at the Kremlin in Moscow, Russia, November 9, 2016
Russia's President Vladimir Putin addresses the audience during a ceremony of receiving diplomatic credentials from foreign ambassadors at the Kremlin in Moscow, Russia, November 9, 2016 - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele rus a respins propunerea Ministerului de Externe de a expulza 35 de diplomați americani ca răspuns la acțiunea similară a Statelor Unite. El a mai spus că Barack Obama a acționat de această manieră pentru a provoca o reacție, dar Rusia nu va înghiți momeala.

CHIȘINĂU, 30 dec — Sputnik. Rusia îşi rezervă dreptul de a recurge la represalii, dar nu va coborî la nivelul diplomației iresponsabile, a declarat preşedintele Vladimir Putin cu referire la acţiunea lui Barack Obama de a-i expulza pe diplomaţii ruşi din SUA, relatează Sputniknews.ro.

Russlands Außenminister Sergej Lawrow - Sputnik Moldova
Rusia
Serghei Lavrov propune expulzarea din Rusia a 35 de diplomați americani

Putin a mai precizat că acțiunile pe care le va întreprinde privind restabilirea relațiilor ruso-americane vor fi raportate la politicile pe care le va promova administrația președintelui Donald Trump. Preşedintele Federaţiei Ruse a menţionat că, spre deosebire de administrația Obama, Rusia nu va despărți diplomații străini de familiile lor în zilele dinainte de sărbători.

"Nu vom interzice familiilor și copiilor să-şi petreacă vacanţele de Anul Nou unde erau obişnuiţi s-o facă. Mai mult decât atât, invit copiii tuturor diplomaților americani cu acreditare în Rusia la festivitățile de Crăciun şi Anul Nou din Kremlin", a declarat preşedintele rus.

Putin subliniază că regretă gestul președintelui SUA, Barack Obama. Cu toate acestea, Vladimir Putin i-a trimis felicitări de Anul Nou președintelui american în exercițiu și familiei sale.

"Îl felicit pe preşedintele ales Donald Trump și întregul popor american!", a conchis şeful statului rus.

Anterior, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a sugerat că Rusia ar putea să răspundă la expulzarea celor 35 de diplomați ruși din SUA prin expulzarea a 35 de diplomați americani din Rusia. În mod similar, evacuarea personalului diplomatic rus din două case de vacanță din Statele Unite urma să fie succedată de evacuare similară a diplomaților americanilor din Rusia.

Preşedintele Obama a vizat diplomații ruși ca parte a sancțiunilor mai ample împotriva Rusiei. De asemenea, Obama a justificat aceste sancțiuni printr-o pretinsa ingerință a Moscovei în alegerile prezidențiale din noiembrie, în urma cărora Donald Trump a devenit stăpân la Casa Albă.

Moscova neagă categoric acuzațiile.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0