Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Serghei Lavrov propune expulzarea din Rusia a 35 de diplomați americani

© AP Photo / Petros KaradjiasRusslands Außenminister Sergej Lawrow
Russlands Außenminister Sergej Lawrow - Sputnik Moldova
Abonare
După expulzarea a 35 de diplomați ruși din Statele Unite, șeful Diplomației Federației Ruse, Serghei Lavrov, i-a propus președintelui rus, Vladimir Putin, să expulzeze 31 de angajați ai Ambasadei SUA și patru angajați ai Consulatului American din Sanct Petersburg.

Chișinău, 30 dec — Sputnik. Ministrul Afacerilor Externe al Federației Ruse, Serghei Lavrov, a declarat că instituția pe care o conduce este gată să răspundă adecvat la expulzarea diplomaților ruși din SUA.

"Angajații MAI al Federației Ruse, împreună cu colegii din alte departamente, i-a propus președintelui rus să examineze posibilitatea de a-i declara persona non-grata pe 31 de angajați al Ambasadei SUA la Moscova și pe patru diplomați de la Consulatul SUA din Sanct Petersburg", a declarat Lavrov, fiind citat de RIA Novosti.

Сирия. Архивное фото. - Sputnik Moldova
Siria ar putea fi împărțită în trei zone de influență

Mai mult, Lavrov a propus ca să li se interzică americanilor să folosească vilele lor din aria silvică Serebreanîi Bor din Moscova și de depozitul din strada Dorojnaia.

"Sperăm că aceste propuneri vor fi examinate în mod operativ", a declarat ministrul rus de Externe.

Joi administrația președintelui SUA, Barack Obama a introdus sancțiuni pentru nouă instituții rusești, companii și persoane fizice, inclusiv împotriva Direcției de Spionaj a Armatei și Serviciul Federal de Securitate, pentru "implicarea în alegeri" și "exercitarea de presiuni asupra diplomaților americani", care activează în Federația Rusă.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0