Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

În 2017, rușii ne vor vinde gaze naturale mai ieftine

© Sputnik / Ilya Pitalev / Accesați arhiva multimediaGazprom
Gazprom - Sputnik Moldova
Abonare
Concernul rus ”Gazprom” a prelungit contractul privind livrarea gazelor rusești cu încă trei ani în condiții similare anilor precedenți.

CHIȘINĂU, 30 dec — Sputnik. Contractele dintre "MoldovaGaz" şi "Gazprom" privind livrarea şi tranzitarea gazelor ruseşti au fost prelungite până la 31 decembrie 2019.

Potrivit înțelegerii, formula de stabilire a preţurilor pentru consumatori, dar și condițiile de furnizare a gazelor vor rămâne aceleaşi.

Întrevederea Premierului Pavel Filip cu vicepreședintele Consiliului de Administrație SAD „Gazprom”, Valerii Golubev - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Gazprom confirmă: Moldova va avea gaz în următorii trei ani

Anterior, ministrul adjunct al Economiei Valeriu Triboi a declarat că în primul trimestru al acestui an, Moldova a procurat gaze naturale de la Gazprom la preţul de 223 de dolari pentru o mie metri cubi, iar preţul mediu pe parcursul întregului an va fi de aproximativ 190 de dolari. Preţul gazelor pentru primul trimestru din 2017 va fi anunțat către mijlocul lunii ianuarie. 

În data de 21 decembrie prim-ministrul Pavel Filip a avut o întrevedere cu vicepreședintele Consiliului de Administrație SAD „Gazprom" Valerii Golubev. Acesta a apreciat decizia Concernului rus de a prelungi contractele de livrare a gazelor naturale în Republica Moldova pentru încă trei ani, până în anul 2019, în condiții similare anilor precedenți, ceea ce ne va permite să beneficiem de un preț mai mic, comparativ cu anul 2016. În această perioadă urmează să fie luată o hotărâre privind restructurarea datoriilor istorice ale Republicii Moldova pentru gazele naturale livrate.

Ministrul Economiei, Octavian Calmâc a declarat în cadrul conferințe de presă din 20 decembrie că solicitarea adresată Gazprom de a prelungi contractul a fost înaintată în cadrul şedinţei Comisiei Interguvernamentale Moldo-Ruse, care s-a desfășurat în luna noiembrie. 

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>


Fluxul de știri
0