Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Gazprom confirmă: Moldova va avea gaz în următorii trei ani

© Photo : gov.mdÎntrevederea Premierului Pavel Filip cu vicepreședintele Consiliului de Administrație SAD „Gazprom”, Valerii Golubev
Întrevederea Premierului Pavel Filip cu vicepreședintele Consiliului de Administrație SAD „Gazprom”, Valerii Golubev - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul Pavel Filip a avut la Chișinău o întrevedere cu vicepreședintele Consiliului de Administrație SAD „Gazprom”, Valerii Golubev.

CHIȘINĂU, 21 dec – Sputnik. Prim-ministrul Pavel Filip a avut, marți, o întrevedere cu vicepreședintele Consiliului de Administrație SAD „Gazprom”, Valerii Golubev.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, șeful Cabinetului de Miniştri a menţionat în cadrul întrevederii dezvoltarea relaţiilor moldo-ruse, inclusiv discuţiile constructive avute cu Preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin şi Prim-ministrul, Dmitrii Medvedev, în cadrul reuniunilor CSI. La impulsionarea dialogului bilateral, în opinia premierului, a contribuit şi şedinţa Comisiei interguvernamentale mixte moldo-ruse pentru colaborare comercial-economică, care a avut loc la Moscova.

Gazprom - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Prețul de import al gazului rusesc pentru Moldova este în descreștere

Premierul moldovean a evidenţiat în mod special colaborarea dintre Republica Moldova şi Federaţia Rusă în domeniul gazului.

„În prezent, Republica Moldova îşi achită la timp consumul curent de gaze naturale, nu avem restanţe. Atunci când există voinţă, problemele pot fi soluționate”, a subliniat Filip.

Vicepreședintele „Gazprom”, a salutat achitarea în proporție de 100% a consumului curent de gaze naturale de către Republica Moldova, menţionând că acest fapt constituie o temelie bună pentru dezvoltarea în continuare a cooperării bilaterale în acest sector, precum  și pentru extinderea dialogului privind soluționarea problemei datoriilor istorice pentru gazele naturale livrate către țara noastră în anii 90 ai secolului trecut.

Pavel Filip a apreciat decizia Concernului rus de a prelungi contractele de livrare a gazelor naturale în Republica Moldova pentru încă 3 ani, până în anul 2019, în condiții similare anilor precedenți, ceea ce ne va permite să beneficiem de un preț mai mic, comparativ cu anul 2016. În această perioadă urmează să fie luată o hotărâre privind restructurarea datoriilor istorice ale Republicii Moldova pentru gazele naturale livrate.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0