Souza: sprijinirea lui Assad arată fermitatea Rusiei în lupta antiteroristă

© Sputnik / Сергей Гунеев / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ Владимир Путин
Президент РФ Владимир Путин - Sputnik Moldova
Abonare
Creomar de Souza, expert în afaceri externe şi professor la Universitatea Catolică din Brazilia, a comentat pentru Sputnik politica Rusiei în Siria.

CHIȘINĂU, 27 dec — Sputnik. Vladimir Putin a precizat vineri că etapa următoare după eliberarea orașul sirian Alep,  ar trebui să fie încetarea focului în toată Siria și lansarea discuțiilor asupra unei soluții politice, relatează Sputniknews.ro.

Într-un interviu pentru Sputnik Brazilia, Creomar de Souza, expert în afaceri externe și profesor la Universitatea Catolică din Brazilia, a aplaudat sprijinul acordat de Putin lui Bashar al-Assad.

"Poziția lui Vladimir Putin în legătură cu acest subiect, și în special în ceea ce privește sprijinul Rusiei pentru președintele sirian Bashar al-Assad, indică faptul că Rusia abordează cu seriozitate lupta comună împotriva terorismului", a spus Souza.

Фотография сирийского фотографа Hosam Katan Fighter of civil defence carriy dead boy, I место Международного конкурса фотожурналистики им. Андрея Стенина в категории Главные новости. Одиночная фотография - Sputnik Moldova
Un milion de creștini au dispărut în Siria de la începutul conflictului armat

Expertul în Relaţii Internaţionale din cadrul Universităţii Catolice din Brazilia a adăugat că "Putin, de asemenea, a cerut Statelor Unite și Uniunii Europene să-și unească forțele împotriva acestui dușman comun al omenirii".

Expertul militar, Le The Mau, la rândul său, a declarat că "prin eliberarea orașul Alep, Rusia, împreună cu trupele guvernamentale siriene, a obținut o victorie strategică care creează condiții pentru o soluție politică a crizei siriene".

Mau a mai menţionat că "Vladimir Putin a dovedit încă o dată că sub conducerea sa Rusia va fi capabilă să depășească toate problemele și să ajungă la o dezvoltare durabilă".

Potrivit lui Mau, acest lucru poate fi atribuit trăsăturilor personale ale președintelui Putin, inclusiv expertizei și patriotismului său, precum și faptului că toate deciziile sale de politică se bazează pe principiile fundamentale ale dreptului internațional.

La data de 16 decembrie, Centrul rus pentru reconciliere în Siria din cadrul Ministerului Apărării, a anunţat că operațiunea armatei siriene pentru eliberarea cartierelor estice din Alep a luat sfârşit și că trupele guvernamentale siriene au eliminat grupările teroriste şi trupele militanţilor.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0