Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Oficial: Președinția, fără steagul Uniunii Europene

© Facebook / Vladimir PopovDrapelul RM, Președinție
Drapelul RM, Președinție - Sputnik Moldova
Abonare
Pe clădirea președinției va fi arborat doar drapelul Republicii Moldova. Declarația aparține purtătorului de cuvânt al președintelui Republicii Moldova, Ion Ceban.

CHIȘINĂU, 26 dec — Sputnik. Purtătorul de cuvânt al președintelui Igor Dodon a reacționat la acțiunea Partidului Liberal care au arborat drapelul Uniunii europene la sediul Președinției.

”Acum câteva minute a venit un grup de liberali să arboreze drapelul Uniunii Europene pe clădirea președinției. Or, în acest sens sunt importante prevederile legii cu privire la Drapelul de stat al Republicii Moldova, dar și hotărârile Guvernului în acest sens. De azi înainte, pe clădirea președinției va fi arborat doar drapelul Republicii Moldova”, a declarat Ceban.

Potrivit lui, președintele este garantul Constituției și respectării legislației în ansamblu. Anume de lege se va conduce președintele Republicii Moldova, a specicicat Ceban.

Anterior, presa a scris despre dispariția steagului Uniunii Europene de la intrarea președinției. Acest fapt a fost semnalat de unii utilizatori Facebook, care au publicat imagini foto în care se observă că la intrarea în sediul președinției este arborat doar steagul Republicii Moldova.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0