Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Igor Dodon și-a prezentat echipa din Aparatul Președintelui

© Sputnik / Miroslav RotariИгорь Додон
Игорь Додон - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Președintele țării Igor Dodon a semnat mai multe decrete prin care și-a numit consilierii din Aparat.

CHIȘINĂU, 26 dec – Sputnik. Președintele țării Igor Dodon și-a prezentat, luni dimineață, echipa consilierilor din Aparatul Președintelui.

Potrivit decretului semnat de Dodon, Ruslan Flocea a fost numit Secretar general al Aparatul Președintelui. Consilier în domeniul politic, purtător de cuvânt va fi Ion Ceban, în prezent consilier PSRM în Consiliul Municipal Chișinău.

Actualul membru al CEC, Maxim Lebedinschi, a fost desemnat Consilier în domeniul juridic şi relaţiilor instituţionale, reprezentant al preşedintelui Republicii Moldova în relaţiile cu Parlamentul şi Guvernul.

Игорь Додон - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Igor Dodon își prezită echipa din Aparatul președintelui țării

Economistul Elena Gorelova a fost numită Consilier în domeniul economic.

Consilier în domeniul agroindustrial şi al administraţiei publice a fost numitul fostul viceministru al agriculturii și industriei alimentare Ion Perju.

Fostul deputat comunist și ministrul al reintegrării Vasile Șova va deține funcția de Consilier în domeniul reintegrării în Aparatul Președintelui.

Deputatul PSRM, Andrei Neguță, fost ambasador al Moldovei la Consiliul Europei și la Moscova, a fost desemnat Consilier în domeniul politicii externe.

Consilierul președintelui în domeniul educaței, culturii și cercetării va fi profesorul Corneliu Popovici.

Igor Dodon mai urmează să-și desemneze consilierii în domeniul apărării şi securităţii naţionale, care va fi secretar al Consiliului Suprem de Securitate, în domeniul dezvoltării sociale și  în domeniul relațiilor cu diaspora.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0