Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Luni, zi de doliu național în Rusia

© Sputnik / Evghenii PANASENCOBiserică
Biserică - Sputnik Moldova
Abonare
Vladimir Putin a decretat ziua de luni, 26 decembrie, drept zi de doliu naţional pentru comemorarea victimelor accidentului aviatic din Marea Neagră, în care au murit 92 de persoane.

CHIȘINĂU, 25 dec – Sputnik. Preşedintele rus Vladimir Putin a decretat ziua de luni, 26 decembrie, drept zi de doliu naţional pentru comemorarea victimelor accidentului aviatic din Marea Neagră. 

Anunţul a fost făcut după ce Ministerul rus al Apărării a anunţat că nu sunt indicii privind existenţa unor supravieţuitori la locul unde s-a prăbuşit avionul militar rus după ce-a decolat de la Soci cu destinaţia Siria, având la bord 92 de persoane.

Место крушения самолёта Ту-154 Минобороны РФ в Сочи - Sputnik Moldova
Prăbușirea avionului TU-154: nu există nicio şansă să fie supravieţuitori

Avionul, un Tupolev Tu-154, a dispărut de pe ecranele radarelor la ora locală 5,40, la scurt timp după decolarea sa de pe aeroportul staţiunii balneare Soci, în oraşul Adler, la Marea Neagră. El efectua un zbor regulat cu destinaţia baza aeriană rusă de la Hmeimim, aproape de Lattaquia, în nord-vestul Siriei, potrivit ministerului.

La bord se aflau jurnalişti militari de la posturile rusești de televiziune Pervâi Kanal, NTV și Zvezda, membrii celebrului Corul care poartă numele lui Alexandrov, dar și medicul filantrop Elizaveta Glinca și 8 membri ai echipajului. Aceştia mergeau în Siria pentru a oferi un concert de Crăciun militarilor ruşi care luptă acolo.

Președintele țării, Igor Dodon, a exprimat condoleanțe poporului rus în legătură cu tragicul accident aviatic, în care au decedat 92 de cetățeni ai Federației Ruse. 

 

Fluxul de știri
0