Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cum va fi timpul în primele trei luni din anul viitor

© Sputnik / Alexey Malgavko Первый снег в Омске
Первый снег в Омске - Sputnik Moldova
Abonare
În februarie, e posibil ca vremea să fie mai rece decât în mod normal, iar în martie vremea va fi capricioasă.

CHIȘINĂU, 24 dec – Sputnik. Primul trimestru din anul viitor va avea, în general, temperaturi apropiate de cele normale, spun meteorologii români. În februarie, e posibil ca vremea să fie mai rece decât în mod normal, iar în martie vremea va fi capricioasă.

Снег в Москве - Sputnik Moldova
Alertă meteo: se anunță zăpadă și ger de până la minus 13 grade

Ianuarie

Prin definiţie, ianuarie este cea mai rece lună din an, iar statistic vorbind, se pot produce în medie 2..3 viscole. În 2017 se anunţă temperaturi apropiate de cele normale, cu maxime în general între minus 3 şi plus 5 grade. Nopţile geroase vor fi frecvente cel puţin în depresiuni, iar ninsorile vor apărea în special în jumătatea de vest a ţării.

Februarie

Ultima lună a iernii va aduce precipitaţii mai ales sub formă de ninsoare. Acestea vor prefera zonele din interiorul arcului carpatic. Tot acolo şi temperaturile vor fi în general mai scăzute faţă de cele potrivite acestei luni. Nu este exclus însă, ca şi în sud şi în est să apară unu sau două episoade de viscol.

Martie

Tipic pentru lunile din anotimpurile de tranziţie, martie va aduce o vreme capricioasă în mare parte din ţara vecină. Meteorologii anunţă că precipitaţiile vor fi mai multe decât în mod normal în aproape toate regiunile României. În plus, trebuie să ne aşteptăm la treceri bruşte de la vreme frumoasă la ninsori viscolite şi de la zile cu peste 15 grade Celsius, la nopţi friguroase.

 


Fluxul de știri
0