Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Alertă meteo: se anunță zăpadă și ger de până la minus 13 grade

© Sputnik / Максим Блинов / Accesați arhiva multimediaСнег в Москве
Снег в Москве - Sputnik Moldova
Abonare
Pentru persoanele care vor să plece în aceste zile la munte în România trebuie să fie atente la avertizarea dată de meteorologii de la Bucureşti.

CHIŞINĂU, 29 oct – Sputnik. Urmează două zile de odihnă pentru cetăţenii Republicii Moldova. Zilele de odihnă sunt propice pentru a petrece timpul alături de familie, a merge în parc sau a efectua o scurtă călătorie peste hotarele ţării.

Последствия ледяного дождя в Краснодаре - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Meteorologii au emis cod galben de îngheţuri

Pentru persoanele care vor să plece în aceste zile la munte în România trebuie să fie atente la avertizarea dată de meteorologii de la Bucureşti.   

O alertă a specialiștilor spune că începând din cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, la munte vântul se va intensifica treptat și încep ninsorile.

Sâmbătă, duminică şi luni, mai ales în zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali vor fi intervale de timp în care va ninge şi vântul va avea intensificări cu viteze la rafală de peste 60 —80 km/h, viscolind şi spulberând ninsoarea. 

Vor fi trei zile cu ninsori viscol si ger de minus 13 grade Celsius. Intensificări temporare ale vântului vor fi şi în restul teritoriului, unde rafalele vor atinge 50-60 km/h, iar duminică şi luni, îndeosebi în Maramureş, Transilvania şi Moldova trecător se vor semnala precipitaţii mixte.

Fluxul de știri
0