Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Vladimir Plahotniuc a fost ales unanim în fruntea PD

© Sputnik / Miroslav RotariВлад Плахотнюк
Влад Плахотнюк - Sputnik Moldova
Abonare
Punctul principal pe agenda congresului PDM a fost alegerea noii conduceri a PDM – președintele partidului, prim-vicepreședintele și Consiliul Politic Național.

CHIȘINĂU, 24 dec – Sputnik. Partidul Democrat și-a ales, sâmbătă, în cadrul celui de-al VIII-lea Congres al formațiunii un nou președinte. Este vorba despre Vladimir Plahotniuc, care a deținut funcția de prim-vicepreședinte al Partidului. Candidatura lui Plahotniuc a fost înaintată unanim de liderii din raioane ale formațiunii și a fost susținută de Marian Lupu. Plahotniuc a fost singura candidatură propusă la șefia PD. 

Plahotniuc l-a succedat pe Marian Lupu, care a deiținut funcția de președinte al PD mai mult de 7 ani.

”Nu partidul servește președinții, la PD președintele servește partidul”, a fost mesajul lui Marian Lupu la predarea ștafetei. 

Aproximativ 1000 de delegați din toate raioanele țării, membri ai Partidului Democrat din Moldova, s-au reunit la Chișinău, la Congresul VIII al formațiunii.

Alături de Partidul Democrat din Moldova, la eveniment participă și invitați din partea altor partide politice, reprezentanți ai mediului academic și cultural, precum și reprezentanți ai corpului diplomatic acreditat la Chișinău.

PDM sediu ПДМ офис - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Partidul Democrat din Moldova își alege președintele

Totodată, oaspeți de seamă din partea mișcării social-democrate internaționale au venit să salute evenimentul Partidului Democrat. În sala Congresului se află Luis Ayala, secretarul general al Internaționalei Socialiste, Victor Ponta, vicepreședinte al Internaționalei Socialiste, Președinte al Comisiei Afaceri Europene din Parlamentul României, Sonja Lokar din partea Partidului Socialiștilor Europeni, precum și mai mulți lideri de social democrați din Georgia, Ucraina și România.

Punctul principal pe agenda congresului a fost alegerea noii conduceri a PDM – președintele partidului, prim-vicepreședintele și Consiliul Politic Național. 

De asemenea, în cadrul întrunirii se va adopta noul statut al partidului și va fi votată rezoluția politică a PDM.


Fluxul de știri
0